Belföld

A Legfőbb Ügyészség szerint megint nem mondott igazat Gyurcsány Ferenc felesége

Gyurcsány Ferenc felesége a ma közzétett bejegyzésében azt állította, hogy a vasárnapi bejelentése óta arról tájékoztatta Polt Péter legfőbb ügyész Budai Gyula országgyűlési képviselőt, hogy nyomoznak ellene. Mindez egyetlen pontjában sem felel meg a valóságnak.

A Legfőbb Ügyészség szerint megint nem mondott igazat Gyurcsány Ferenc felesége
Gyurcsányné Dobrev Klára
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Gyurcsányné szerint amióta miniszterelnök-jelölt, a Fidesz retteg tőle, ezért ráuszította a legfőbb ügyészt.

„Vasárnap bejelentkeztem a miniszterelnök-jelöltjének. 48 óra sem telt el, és Polt Péter gyorsan meghálálja gazdája bizalmát: Budai Feljelentő Gyulának máris beszámol arról, hogy szorgalmasan nyomoz ellenem. Csak hajrá! Pontosan tudtam, hogy beindul az államgépezet, ezért csinálták ilyenre. Azt tudtam, hogy rettegnek tőlem, na de hogy ennyire? Rájuk mondják, hogy „erős férfiak”? Ugyan már...„ - írta a bejegyzésben. 

A tény az, hogy a kérdéses ügyben Budai Gyula országgyűlési képviselő 2021. február 8-án kelt írásbeli kérdését – a törvényes kötelezettségének megfelelően – február 24-én válaszolta meg Polt Péter legfőbb ügyész.

A kérdés és a válasz a Legfőbb Ügyészség honlapján bárki számára megismerhető:

Amint az a februári válaszból kitűnik, a BRFK már 2018. október 16. napjától folytat nyomozást, amelyhez egyesítették Budai Gyula később tett feljelentését. Budai Gyula feljelentésének a tartozás fedezete elvonásának bűntettére vonatkozó részében a BRFK 2021. február 17-én külön nyomozást rendelt el. Az eljárások ismeretlen tettes ellen folynak, gyanúsított kihallgatására egyik ügyben sem került sor - közölte a Legfőbb Ügyészség közleményében. 

Kapcsolódó írásaink