Belföld

Nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dobrevék után

Nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dobrevék után Polt Péter Legfőbb Ügyész írásbeli kérdésemre adott válaszában arról tájékoztatott, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségen 2021. január 26-án tett feljelentésem alapján a rendőrség tartozás fedezete elvonásának bűntette miatt nyomozást rendelt el - írta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dobrevék után
Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

2017. március 17-én a Dobrev Klára vezérigazgató, az Altus Portfólió Kft. nevében 35 millió forint kölcsönt adott a Czeglédy Csaba által irányított Humán Operátor Zrt. részére oly módon, hogy a 35 millió forintos kölcsön összeget nem a Humán Operátor Zrt-nek utalták el, hanem annak 100 százalékos tulajdonában álló Humán Operátor Service Kft. bankszámlájára - írja közösségi oldalán Budai Gyula.

2017 januárjában már végrehajtási eljárás folyt a Humán Operátor Zrt. ellen, a Bírósági Végrehajtó 2017. február 21-én zárolta a Humán Operátor Zrt. valamennyi pénzforgalmi számláját.

Objektum doboz

Ezért kellett a kölcsönszerződésben szereplő 35 millió forintos összeget egy másik gazdasági társaság, a Humán Operátor Service Kft. bankszámlájára utalni. A kölcsönszerződést az Altus Portfólió Kft. részéről Dobrev Klára írta alá, míg a Humán Operátor Zrt részéről Czeglédy Csaba volt az aláíró. Teljesen egyértelmű, hogy azért történt a kölcsön összegének, a 35 millió forintnak egy másik Kft bankszámlájára történő utalása, hogy a Bírósági végrehajtó ne tudjon végrehajtást foganatosítani a Humán Operátor Zrt.-vel szemben - tette hozzá a Fidesz országgyűlési képviselője.

A fenti kölcsönszerződéssel kapcsolatban Dobrev Klárát 2017. november 24-én már meghallgatta a NAV, de akkor ő Czeglédy Csabára és a könyvelőjére fogta a 35 millió forintos kölcsönösszeg más cég számlájára történő utalást. Dobrev Klára bármit is mond, ez a jogügylet felveti a tartozás fedezetének elvonása bűntettét és ő, mármint Dobrev Klára a szerződés aláírójaként felelősséggel tartozik a szerződésben foglaltak miatt.

Dobrev Klára 2021. május 2-án a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje lett, és elszámoltatást ígért. Akkor tessék megkezdeni az elszámoltatást Czeglédy Csabával és önmagával szemben a megkötött gyanús kölcsönszerződések miatt! 

Kapcsolódó írásaink