Belföld

Fidesz: A baloldal hagyta elértéktelenedni a nyugdíjakat

Gyurcsányék beszélnek most nyugdíjemelésről, akiket totálisan hidegen hagyott a nyugdíjasok megélhetése, amikor hatalmon voltak - kommentálta a Fidesz Dobrev Klárának, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltjének szerdai nyilatkozatát közleményében.

Fidesz: A baloldal hagyta elértéktelenedni a nyugdíjakat
„Amíg Gyurcsány Ferenc saját cégének csökkentette az áram árát, a nyugdíjasoknak duplájára emelte azt”
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Dobrev Klára online sajtótájékoztatóján azt ígérte, hogy ha 2022-ben a jelenlegi ellenzék alakíthat kormányt, újra bevezetik a nyugdíjak svájci indexálását.

A Fidesz erre úgy reagált, Gyurcsány „csatlósai” voltak azok - Arató Gergelytől Vadai Ágnesig -, akik „szemrebbenés” nélkül megszavazták a parlamentben a 13. havi nyugdíj elvételét, miközben kormányzásuk alatt a saját „zsebüket tömték”.

„A baloldal amikor hatalmon volt, hagyta elértéktelenedni a nyugdíjakat, nyugdíjadót akartak bevezetni, sőt még a háziorvosi és kórházi ellátást is fizetőssé akarták tenni az időseknek a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével” - fogalmaztak.

Hozzátették, amíg Gyurcsány Ferenc saját cégének csökkentette az áram árát, a nyugdíjasoknak duplájára emelte azt.

A Fidesz-KDNP a válságban sem hagyja magukra az időseket: a nyugdíjasok megélhetését a mai napig védjük rezsicsökkentéssel, rezsiutalvánnyal és nyugdíjprémiummal is segítettük őket az elmúlt években, továbbá fokozatosan visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat - hangsúlyozta a kormánypárt.

Kapcsolódó írásaink