Belföld

Orbán Viktor videóchaten beszélgetett a karanténban lévő Szijjártó Péterrel

Orbán Viktor miniszterelnök videóchaten keresztül beszélgetett karanténban lévő külügyminiszterével, Szijjártó Péterrel. Megbeszélésükről egy rövid videót is megosztott hivatalos Facebook-oldalán a kormányfő.

Orbán Viktor videóchaten beszélgetett a karanténban lévő Szijjártó Péterrel
Szijjártó Péter és Orbán Viktor beszélgetése
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ahogy arról korábban mi is írtunk, Szijjártó Péterről november 4-én derült ki, hogy elkapta a koronavírust. A külügyminiszter ázsiai tárgyalásai során fertőződött meg, és Bangkokba érkezését követően mutatták ki a szervezetében a kórokozót. Ezt követően azonnal karanténba került, és hamarosan hazaszállították, azóta már Magyarországon tartózkodik, karanténban gyógyul.

Orbán Viktor most videóchaten keresztül érdeklődött a tárcavezető hogyléte felől, beszélgetésükről egy rövid videót is megosztott közösségi oldalán a miniszterelnök.

Objektum doboz

A kormányfő arra kérte Szijjártó Pétert, hogy néhány napig még mindenképpen maradjon otthon, egyúttal emlékeztette a minisztert, hogy kiadott egy határozatot, mely szerint csak az mehet vissza dolgozni a kormányba, akinek két negatív tesztje van 48 órás eltéréssel.

Beszámolt arról is, hogy az orosz fél másfél héten belül tudja küldeni az első mintát a laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséhez.

Kínában három cég fejleszt védőoltást, a magyar fél a kínai állami gyártóval írt alá szerződést - közölte a miniszter.

Orbán Viktor jelezte: Magyarország a nyugati vakcinák esetében sem áll rosszul, tehát „ez nem vagy-vagy, hanem és, mindenhonnan tudunk fogadni”.

Szijjártó Péter elmondta, a fertőzés számára mentálisan még megterhelőbb mint fizikailag.

„Innen lehet jól látni, hogy amit mondunk az időseknek és a szüleinknek, azt komolyan kell venni, mert hiába élték túl a világháborút, '56-ot, meg a komcsikat, ez egy olyan betegség, ami elviheti őket” - fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök végezetül felidézte, hogy a járvány tavaszi első hullámának idején elolvasta Albert Camus A pestis című regényét, amit egyúttal olvasásra ajánlott Szijjártó Péternek is.

Kapcsolódó írásaink