Külföld

Szijjártó Péter elkapta a koronavírust

 Az ázsiai tárgyalások során, a Bangkokba történő érkezést követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírus-tesztje pozitív lett - tudatta Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke.

Szijjártó Péter elkapta a koronavírust
Szijjártó Péter
Fotó: MH

A külgazdasági és külügyminiszter a közösségi médiában köszönte meg az iránta aggódók figyelmét és közölte, hogy tíz napig karanténban lesz hazatérése után.

„A thai hatóságok nagyon korrektek voltak, gondomat viselték, járt nálam a kórházban az egészségügyi miniszter, és sikerült velük megállapodni a hazautazásról, úgyhogy már úton vagyok a reptérre, még ma haza tudok repülni” - írta a tárcavezető.

Objektum doboz

Szijjártó Péter kambodzsai munkalátogatását követően utazott Thaiföldre, ahol több kétoldalú tárgyalás is várt volna rá.

Sajtófőnöke szerint a helyi szabályoknak megfelelően a külügyminiszter jelenleg egy bangkoki kórházban tartózkodik, és mivel tünetmentes, megkezdődtek a hazaszállításával kapcsolatos egyeztetések.

Paczolay Máté hozzátette: Szijjártó Pétert közvetlenül az Ázsiába történő indulás előtt is tesztelték, ami akkor negatív eredményt hozott.

A miniszter hazatérése után karanténba vonul annak érdekében, hogy se családját, se másokat ne fertőzzön meg.

Kapcsolódó írásaink