Belföld

Kiírták az időközi választást a lopási ügybe belebukott DK-s képviselő lemondása miatt

Az erzsébetvárosi helyi választási bizottság január 24-ére írta ki az időközi választást, amire Borka-Szász Tamás lemondása miatt volt szükség – értesült az Origo. Mint ismert, miután a volt DK-s önkormányzati képviselő áramlopási botrányba keveredett, távozott a helyi képviselő-testületből.

Kiírták az időközi választást a lopási ügybe belebukott DK-s képviselő lemondása miatt
Niedermüller és Borka-Szász egy korábbi sajtótájékoztatón
Fotó: MH

A testület ülésén az a döntés született, hogy január végén tartják meg az üresedés miatti időközi választást. Erre azért volt szükség, mert a Gyurcsány-párti politikus egyéni körzetét megnyerve szerzett képviselői mandátumot.

Mint ismert: miután a rendőrség a napokban házkutatást tartott Borka-Szász Tamás volt erzsébetvárosi DK-elnök, önkormányzati képviselő irodájában, a politikus váratlanul gyorsan lemondott valamennyi tisztségéről. A nem várt lépés okára villámgyorsan fény derült: a baloldali politikus önkormányzati áramforrásról végzett bitcoin-bányászatot hivatali irodájában, a nagy fogyasztású gép használatával megterhelte az önkormányzat számláját.

A városvezetés és a helyi baloldali politikusok első körben azzal védekeztek, hogy nem volt tudomásuk társuk tevékenységéről. Csakhogy érvelésük hamar megdőlt, ugyanis kiderült, hogy milyen hangosan működött a szerkezet. Így amennyiben valaki Borka-Szász irodájában, vagy annak közelében járt, annak tudnia kellett a virtuális bányászkodásról.

Emellett a legfontosabb kérdés az: pontosan mit halászott a DK-s politikus, és a tevékenységéből származó virtuális pénz hova vándorolt? Ez egyelőre nem tisztázott, az azonban biztos, hogy a hatóságok bizonyították az áramlopást, így elkezdődhetnek a tanúkihallgatások is. Sajtóértesülések szerint Niedermüller Péter, DK-s polgármestert is meg fogják hallgatni.

Kapcsolódó írásaink