Belföld

Niedermüllerék tudhattak a VII. kerületi áramlopásról

Bűntársak kerestetnek

Amint azt megírtuk, a múlt pénteken a rendőrség házkutatást tartott Borka-Szász Tamás erzsébetvárosi DK-elnök és önkormányzati képviselő irodájában, aki ezután, váratlanul, gyorsan lemondott valamennyi tisztségéről.

Niedermüllerék tudhattak a VII. kerületi áramlopásról
Niedermüller Péter
Fotó: MH

Mint kiderült, a baloldali politikus önkormányzati áramforrásról végzett bitcoinbányászatot hivatali irodájában. Az Origónak Virágh Előd VII. kerületi Fidesz-alelnök elmagyarázta, miért gyanítható, hogy a botrány sokkal súlyosabb, mint az első pillanatban látszott. Azt írta, a bitcoinbányászgépeket olyan brutális teljesítmény leadására tervezik, amely alkalmassá teszi több millió matematikai számítás és algoritmus futtatására. Mindehhez annyi extra alkatrészt kell beépíteni a számítógépbe, hogy rendszerint egy nagyobb fém- vagy fakeretre van szükség. Ráadásul olyan hangos, hogy a falakon is áthallatszik, és ömlik belőle a meleg. A gépnek éjjel-nappal mennie kell, hogy az hatékonyan működjön. Hazug volt tehát Niedermüller Péter DK-s polgármester nyilvános, drámai megdöbbenése párttársa lebukása után, hiszen kizárt, hogy a hivatal dolgozói előtt ismeretlen lett volna Borka-Szász virtuális bányászkodása. „Ha valaki járt abban az irodában, biztosan nem kerülte el a figyelmét a gép” – állítja Virágh Előd. Megjegyezte, bitcoinnal a legsötétebb ügyleteknél szokás fizetni: kábítószer, fegyver, prostitúció.

Kapcsolódó írásaink

Áramot lopott a DK-s képviselő

ĀBorka-Szász Tamás irodájában bitcoin-bányát üzemeltettek a gépeken - Niedermüller nem kap levegőt - Fidesz: Erzsébetvárosban a baloldal korábban is lopott és most is lop