Belföld

Karácsony szombaton Borsodban kampányol a baloldal antiszemita jelöltje mellett

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szombaton Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe utazik, hogy a baloldal helyi jelöltje, Bíró László mellett kampányoljon – írja az Origo. Karácsony támogatása azért is megdöbbentő, mert azok után áll ki személyesen Bíró mellett, hogy az antiszemita jelölt Budapestet egyszerűen Judapestként emlegette.

Karácsony szombaton Borsodban kampányol a baloldal antiszemita jelöltje mellett
Bíró László a munkahelyek megvédése mellett kampányol, holott korábban kisemmizte és fenyegette munkavállalóit
Fotó: Facebook

Mint ismeretes, a baloldali pártok együttesen jelölték a rengeteg botrányt okozó, munkavállalóinak nem fizető, antiszemita Bíró Lászlót a szerencsi-tiszaújvárosi választáson. Támogatásától még az után sem léptek vissza, hogy több baloldali értelmiségi szólított fel erre.  

Bíró Lászlóról augusztusban derült ki, hogy több zsidógyűlölő bejegyzést is írt a Facebookon. Budapestet Judapestnek, a zsidó származású turistákat tetűcsúszdásoknak nevezte. 

Bíró Lászlót - miután pártjában, a Jobbikban akkora a káosz, hogy még elnököt sem tudtak rendesen választani - a baloldali pártok közösen jelölték. Az utóbbi időben több baloldali politikus is személyesen kampányolt Bíró mellett, például Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármesterének személyes támogatása még a többi pártvezetőénél is megdöbbentőbb, hiszen ő annak a városnak a vezetője, amelyet Bíró Judapestnek minősített. Ennek ellenére érzi úgy Karácsony, hogy személyesen kell kiállnia a náci eszméket valló Bíró László mellett. 

Kapcsolódó írásaink

Koncz Zsófia helyi ügyekre koncentrálna

ĀA munkahelyvédelmet, a munkahelyteremtést és a térség infrastrukturális fejlesztését tekinti feladatának a borsodi időközi országgyűlési választás fideszes jelöltje