Belföld

Szanyi Tibor „aktív nácinak” nevezte a jobbikos Bírót

Szanyi házi portálján osztotta ki Bolgár Györgyöt, amiért az a Klubrádióban leszólta jelöltjét, aki a borsodi időközin méretné meg magát. 

Szanyi Tibor „aktív nácinak” nevezte a jobbikos Bírót
Szanyi Tibor
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Bolgár György és beszélgetős műsora ezúttal picit más volt, mint a szokványos, ahol a műsorvezető – elvileg – újságíróként moderál. Szanyi Tibor írásában kiemelte, hogy s Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerület esete ugyanúgy más, amint a többi 105 körzet esete is más és más.

Aláhúzta, hogy ezt (ezeket) nem lehet elintézni budapesti liberális lefetyeléssel, pontosabban lehet, de az azzal az “eredménnyel” jár, ami van 10 éve: totális ellenzéki sikertelenség.

A műsorban ‘Drágabolgárúr’ erőltette az összefogásos mantrát, ami technikailag nyilván magyarázható, csak éppen maga a zsákutca - írta. 

Hogyha 10 éve nem sikerült egyik törpepártnak sem egy világos, szerethető politikával az élre jutnia, akkor egy ballib-neolib-újnáci-zöld keverék iránt majd kitör a közéleti rajongás - tette fel a kérdést Szanyi Tibor.  A tavalyi budapesti és megyeszékhelyi önkormányzati sikerek valóban adhatnak reményt, de csak a politikai vakoknak. Az önkormányzati térségek és az országgyűlési körzetek ugyanis gyökeresen eltérnek - húzta alá. 

Ám ‘Drágabolgárúr’ tévedései ennél sokkal súlyosabbak. Ő igenis akar adni egy esélyt a náciknak, mondván, hogy a szélsőségből elindultak valami mérsékeltebb irányba, s ezért szeressük őket - mondta a volt szocialista politikus.  Kiemelte, hogy igazából arról van szó, hogy  sem a DK-nak, sem a Momentumnak, sem az LMP-nek, sem a Párbeszédnek, sem a Liberálisoknak gyakorlatilag egy megveszekedett emberük sincs a kistelepülések világában, s a Jobbiknak vagy az MSZP-nek is alig, ha egyáltalán.

A volt szocialista politikus „aktív nácinak” nevezte a jobbikos Bírót és szerinte a legtöbb ellenzéki pártnak nincs embere a kistelepüléseken, úgy fogalmazott: a konkrét választókörzetben az összes párt 30 tagot se tudna felmutatni.

Szanyi Tibor számonkérte ‘Drágabolgárúrat',hogy „honnan veszed a bátorságot, hogy bárki független jelöltet, konkrétan Tóth Ádámot leszóld?” Egy fiatal, életerős, őszinte, becsületes kisvállalkozót - mondta Szanyi. Azzal a legyintéssel, hogy a ‘Szanyi’ pártjának a jelöltje, amely pártban rajtam kívül – szerinted – kvázi nincs senki.

Ha neked ez egy lényegtelen, vállalhatatlan társaság, akkor te nem újságíró vagy, hanem egy megfáradt, tudatlan, belvárosi, opportunista verkli - húzta alá. Ám az a legszebb, hogy – újságíróként – fogalmad sincs, mit is akarunk - emelte ki.

Te ez utóbbiak közül a Jobbikos figuráért csatáztál a hallgatókkal - írta Szanyi Tibor Bíró Lászlónak címezve.

„Nem tudom, figyelted-e, de a vidékről telefonálók (mármint az ellenzéki megszólalók) soraiban kevesebb megértés mutatkozott a nácikkal szemben, mint Budapesten, ahol egyébként a náciknak nem sok babér terem. Kivéve nálad és szégyenteljes asztaltársaságodnál.”

A volt szocialista politikus kiemelte, hogy írása végére egy kicsit túlzó lesz, majd így folytatta:  a Második Világháború után a náci rohadékok elvegyülni próbáltak szerte a világon. Senki becsületes embernek nem jutott eszébe megbocsátani nekik, mondván hogy lám, a leverésük után éveken át egy rossz szavuk sem volt, sőt, elindultak egy polgári pályán, újabb esélyt érdemelnének stb. 

„Nem, Gyuri! Nem volt ilyen. Egyenként vadászták le őket.”

A teljes szöveg ide kattintva olvasható  

Kapcsolódó írásaink

Az MSZP már csak egy zsugorodó amőba

ĀSzanyi Tibor: A pártszervezetek kilencven százaléka engem támogatott, ezt puccsolta meg Tóth Bertalan elnök úgy, hogy magát tette az EP-lista élére