Belföld

Az uszítás könnyen, a bocsánatkérés soha nem áll Gyurcsányék szájára

Bár június 20-án megszűnik a veszélyhelyzet és a kormány visszaadja a rendkívüli felhatalmazást az Országgyűlésnek, a bukott miniszterelnök pártja nem hagyja abba a károgást és bocsánatot sem kér.

Az uszítás könnyen, a bocsánatkérés soha nem áll Gyurcsányék szájára
Gyurcsány Ferenc és felesége a Demokratikus Koalíció hangadó politikusainak körében a DK tisztújító kongresszusán 2020. 03. 01-én
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Gyurcsány Ferenc vezette DK ugyanis az elmúlt hetek során számos alkalommal támadta a kormánypártokat azzal, hogy a rendkívüli jogrendet csak a teljhatalom megszerzése és a gazdagodás okán hirdették ki, a védekezés nem volt a prioritások közt.

Miután azonban bejelentésre került, hogy a kormány benyújtotta a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli felhatalmazás megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, a DK politikusai továbbra sem kérnek bocsánatot.

Nyilvánvaló pedig, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szavaival élve, hogy „a törvény nem ruházta fel a kormányt korlátlan hatalommal, és nem oszlatta fel, vagy függesztette fel a parlament működését, továbbá teljes mértékben összhangban volt az alaptörvény rendelkezéseivel, amelyek megkövetelik a törvény hatályának megszűnését a veszélyhelyzet okának megszűntével .”

Mindannak fényében, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény az ország érdekeit szolgálta és emberéletek ezreit mentette meg botrányos azt látni, hogy a Demokratikus Koalíció poltikusai milyen jelzőkkel illették a Fidesz-KDNP-t, miközben a vírus elleni küzdelemből a legkevésbé sem vették ki a részüket.

László Imre, Budapest XI. kerületének polgármestere szerint például: „a folyamatos tehetetlenkedés, a bohózatba illő sajtótájékoztató és diktátorokat megszégyenítő beszédek mögött nincsenek érdemi intézkedések”.

Kíváncsian várjuk, hogy a politikus április 25-én napvilágot látott szavai után vajon mikor fog elnézést kérni, látva azt, hogy a kormány a felhatalmazásnak köszönhetően tudta a baloldal áskálódása nélkül korán lezárni a határokat vagy bevezetni a kijárási korlátozást. 

A DK-s megmondóembereknek nem megy, hogy felismerjék önnön hibáikat, egy kis "tévedtünk" soha nem hagyná el a száját például Oláh Lajosnak sem. Az országgyűlési képviselő szerint „nem volt és nem is lesz egyeztetés, amíg Magyarországon Orbán Viktor egyszemélyben dönt mindenről.”

Vadai Ágnes, szintén Gyurcsány-párti képviselő ennél is tovább ment, amikor kijelentette: „azt, hogy a miniszterelnöknek korlátlan hatásköre van, nem lehet demokráciaként értelmezni” és arról beszélt, hogy közösen kell fellépni az orbáni diktatúra ellen. Kérdés persze, hogy a DK hatalomra jutása esetén mennyire lett volna sikeres a védekezés. Lehet, hogy Arató Gergelynek nem kellene azon sajnálkoznia, hogy az elhunytak számát tekintve nem áll rosszul hazánk.

A jogállam témakörében nagyon könnyen beszólogató DK kilenc éve gazdálkodik törvénysértően, talán itt az ideje inkább a saját házuk táján nézelődni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom