Belföld

Gyurcsány politikusa szerint sajnálatos, hogy kevesen haltak meg a vírusban

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese botrányos kijelentést tett kedden az ATV élő adásában. A Gyurcsány-párti politikus sajnálatosnak nevezte, hogy kevesen haltak meg Magyarországon a koronavírusban.

Gyurcsány politikusa szerint sajnálatos, hogy kevesen haltak meg a vírusban
Arató Gergely megbotránkoztató kijelentést tett a koronavírus kapcsán
Fotó: Facebook

Arató Gergely a koronavírusban meghalt emberekről beszélve úgy fogalmazott: „ebben a számban sem áll sajnos rosszul az ország”.

Ebből egyértelműen kiderült: Gyurcsány pártja rossz szemmel nézi, hogy Magyarországon kevés halottja van a járványnak, vagyis a kormány jól kezeli a válsághelyzetet.

Az idézett mondat 0:58-től látható a felvételen.

Objektum doboz

Persze, azt már megszokhattuk, hogy a baloldal a vírusnak szurkol, sokkal fontosabb számukra a kormány támadása, mint a magyar emberek egészsége, de Arató Gergely kijelentése azért így is sokaknál kiverte a biztosítékot.

Gyurcsány politikusa aztán láthatóan megijedt a helyzettől, és a politikai felelősséget nem vállalva elkezdett magyarázkodni.

„Tegnap az ATV reggeli műsorában volt egy szerencsétlen nyelvbotlásom, amit most örömmel idéz a jobboldali sajtó” - ezekkel a sorokkal próbálta megmagyarázni, hogy ő igazából nem úgy értette azt, amit mondott.

Nem véletlen, hogy ezek után a legtöbben nem nézték el Arató Gergelynek a vállalhatatlan megnyilvánulását.

Kapcsolódó írásaink