Belföld

„Ha ez nem az európai demokratikus értékek elpusztítása, akkor mi?”

Nyílt levet írt a Civil Összefogás Fórum Gyurcsányné Dovrev Klára, Magyarország európai parlamenti képviselője és a Demokratikus Koalíció EP-képviselői részére nemzetellenes EP-béli tevékenységük kapcsán.

„Ha ez nem az európai demokratikus értékek elpusztítása, akkor mi?”
Gyurcsányné Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A szervezet felszólítja a balliberális politikust és pártja európai parlamenti frakcióját, hogy kérjen bocsánatot, mert az EP alelnökeként 2020. május 14-én, a Magyarországról rendezett, demokratikus vitának álcázott EP-béli plenáris színjátékban a többi közt a következőket állította: „Az Unióban már mindenki számára világos, Orbán a teljhatalmát felhasználva pusztítja a demokratikus értékeket. Orbán Viktor politikája védhetetlen, ezt már ő is tudja. Inkább gyáva módon távol maradt a vitától, mert az Európai Parlamentben már alig van szövetségese.„

Túl azon, hogy Dobrev Klára simán hazudott a magyar kormányfő fizikai távolmaradásával kapcsolatban, a posztkommunisták régről ismert csúsztatási technikáját alkalmazva mélyen hallgatott arról, hogy Magyarországtól eddig példátlan módon megtagadták a plenáris vitán való részvétel jogát, és hazánk igazságügy-minisztere kétszer sem kapott lehetőséget a magyar kormány hivatalos álláspontjának képviseletére, a vélemények brüsszeli harcában - emeli ki a CÖF-CÖKA.

Ha ez nem az európai demokratikus értékek elpusztítása, akkor vajon mi az, kedves Dobrev asszony, kedves DK-s képviselők? - teszik fel a kérdést.

A bocsánatkérés persze csak akkor lehet őszinte, ha az igazság alapjain nyugszik - ezért felszólítjuk Önöket, hogy Trianon századik évfordulója közeledtével kérjenek bocsánatot a gyurcsányi baloldal nyílt nemzetárulásáért, a 2004. december 5-i népszavazás kudarcáért, és az ahhoz vezető gyűlölet- és hecckampányért, amelyet a magyar nemzet ellen folytattak! - írják sajtóközlemnyükben.

Felszólítják a balliberális politikusokat: kérjenek őszintén bocsánatot, lássák be bűnüket és hibájukat, és kérjenek irgalmat azoktól, akik mindennek tanúi, és elszenvedői voltak! És csak az összes bűnt számon tartva, kérjék majd a bűnök bocsánatát… Ezt kéri még Önöktől a nemzeti civilek közössége, ezt kérik Önöktől a magyarság szellemi honvédői. Mert mi hittel és őszintén valljuk Kölcsey szavait: „A haza minden előtt!” - teszik hozzá.

Kapcsolódó írásaink