Belföld

Hadházy Ákos szabálytalanul töltötte ki vagyonnyilatkozatát

Elfelejtette bevallani a vagyonnyilatkozatában Hadházy Ákos a választóktól kapott adományokat, amelyekből a tavalyi parlamenti botránya miatt rá kiszabott pénzbüntetést fizette be.

Hadházy Ákos szabálytalanul töltötte ki vagyonnyilatkozatát
Hadházy Ákos, országgyűlési képviselő ​
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Ahogy arról korábban mi is írtunk, Hadházy Ákos 2019 októberében trágár szövegű táblával zavarta meg Orbán Viktor parlamenti felszólalását. Az ellenzéki képviselőt botrányos akciója miatt Kövér László házelnök 329 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta. Hadházy a választóktól kért segítséget annak érdekében, hogy az összeget ne neki kelljen kifizetnie, és később közölte, sikeres is volt a „kalapozás”. „Több táblányi pénz gyűlt össze az Önök jóvoltából” - fogalmazott a Facebookon a politikus.

Ezekről a támogatásokról azonban az idén januárban leadott vagyonnyilatkozatában elfelejtett beszámolni az átláthatóságról és a korrupcióellenes harcról egyébként gyakran beszélő Hadházy – írja cikkében a Mandiner.

A képviselő üresen hagyta a vagyonnyilatkozatának 17. oldalát, amelyen a honatyáknak a képviselői megbízatásukkal összefüggésben kapott ajándékokról kell beszámolniuk.

Az országgyűlési törvény 104. § (1) bekezdése szerint szerinti a képviselői tiszteletdíj 1/12-ed részének megfelelő értékhatárt meghaladó értékű ajándékokról és ingyenes juttatásokról a képviselő – a vagyonnyilatkozata részeként – kimutatást köteles vezetni.

Hadházy büntetése 329 ezer forint volt, amelyet adományokból fizetett ki, ez az összeg pedig bőven meghaladja a bruttó 1 millió forintos képviselői tiszteletdíj 1/12-ed részét – mutat rá a Mandiner.

Hadházy Ákos egyébként a tavaszi ülésszak első napján ismét egy transzparenssel zavarta meg a parlament munkáját. Kövér László előbb emiatt egy napra kitiltotta a képviselőt az ülésteremből, szerdán pedig csaknem kétmillió forintos büntetést szabott ki rá. Az ellenzéki politikus ezt követően ismét a Facebookon kért pénzt a választóitól a büntetés kifizetésére. Ezekről az adományokról már talán nem felejt el majd beszámolni a következő vagyonnyilatkozatában.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom