Belföld

Felháborító: Hadházy trágár szöveget mutatott fel a parlamentben

Hadházy Ákos bukott LMP-s, jelenleg független parlamenti képviselő hazugságokkal teleírt táblával próbálta megzavarni Orbán Viktor kormányfőt a napirend előtti felszólalása közben a parlamentben.

Felháborító: Hadházy trágár szöveget mutatott fel a parlamentben
Hadházy Ákos, országgyűlési képviselő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Hadházy akcióját látva azt mondta, ezen a pulpituson egy több mint 100 éves golyónyom árulkodik az ellenzéki felelőtlenségről, ostobaságról, hazafiatlanságról. Ezt még a kommunisták sem tüntették el, mert ők is érezték valahol, hogy ennek van jelentősége. Arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy a választási vereségből ne azt a következtetést vonják le, hogy ugyanaz „az agresszív háborús politika” a célravezető, amit idáig folytattak. Arra kérte őket, tartsák be a házszabályt, ne csináljanak cirkuszt a parlamentből.

Hadházy Ákos, országgyűlési képviselő

​
Hadházy Ákos, országgyűlési képviselő ​
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Kövér László azt is kérte, hogy aki erre nem képes, forduljon szakemberhez segítségért. A házelnök végül megfeddte a magáról megfeledkező Hadházyt.

Orbán Viktor természetesen elmondta beszédét.

Kocsis Máté a a Fidesz frakcióvezetője azt mondta Hadházy viselkedésére, hogy ilyet egy „anarchista fajankó” csinál, nem egy felelős politikus.

Ez nem egy cirkusz, hanem a parlament, azé az országé, amelyet a legjobban szeretünk - így értékelte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlésben hétfőn történteket.

A parlamenti államtitkár Facebook-oldalán azt írta: sem a trágárság, sem a kocsmai stílus nem fedheti el a mondanivaló és az érdemi gondolat hiányát. Ennél a programalkotó szlogennél valószínűleg az ellenzéki szavazók is többet várnak - mutatott rá. Kiemelte: nem tudnak annyira útszéli stílust megütni, hogy "ne szeressük jobban a hazánkat".

Ezért akárhányszor balhéznak, annyiszor fogjuk türelemmel végignézni, és folytatjuk azt a munkát, amivel megbíztak minket - írta Dömötör Csaba, hozzátéve: egészen addig, amíg a választók erre felhatalmazást adnak.
 

Objektum doboz

A volt LMP-s Hadházytól nem áll távol a provokáció és az erőszak. Ő az, akivel még tavaly összeverekedett a párttársa, Sallai R. Benedek. 

De ő az is, aki korábban „pókemberként” bóhóckodott az MTVA székházában ellenzéki képviselőtársainak társaságában:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom