Belföld

Kevesen voltak a balliberálisok okafogyott tüntetésén

Tüntetést szervezett hétfő estére Karácsony Gergely és a balliberális kulturális világ. A körülbelül ezerötszáz fős tömeg előtt a Madách téren a főpolgármester mellett többen is felszólaltak, ám leginkább okafogyott dolgokról beszéltek - ami lényegesebb, mint például Gothár Péter zaklatási ügye, arról szót sem ejtettek, nem foglaltak állást.

Kevesen voltak a balliberálisok okafogyott tüntetésén
Karácsony Gergely egy semmitmondó beszéddel készült a tüntetésre
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A színházak függetlenségéért tartott tüntetésen a szónokok olyasmikről beszéltek elsősorban, amik köszönőviszonyban sincsenek az új törvényjavaslattal. Folyamatosan azt taglalták, hogy veszélyben van a Nemzeti Kulturális Alap, persze mint kiderült, ez egyáltalán nem igaz. Valamint arról beszéltek, hogy „beszántják” a független társulatokat, de természetesen ez is hazugság, ugyanis semmivel sem fognak kevesebb támogatást kapni, mint eddig.

Persze Gothár Péter szexuális zaklatási ügyében, amit a Katona József Színház megpróbált eltussolni, nem foglaltak állást, helyette semmitmondó vagy alaptalan beszédek hangzottak el művészektől, színház igazgatóktól.

Karácsony Gergely is természetesen egy ilyen semmitmondó szónoklattal készült, arról beszélt, hogy küzdelmes évek jönnek és meg kell védeni a szabadságot. „Mindig ki fogunk állni a szabadságban korlátozott emberekért, a művészekért, a hajléktalanokért, az orvosokért, a pedagógusokért, mindenkiért” - ígérgetett beszédében a főpolgármester.

A tüntetés este hat órakor kezdődött, és körülbelül háromnegyed hétkor fejeződött be.

Kapcsolódó írásaink