Domonkos László

Vélemény és vita

Kampányfogás

Kampányfogásnak minősítette az ellenzék a Teréz körúti robbantásos merényletet.

Hogy érthetetlen, nem tudják elképzelni?
Megpróbálom elmagyarázni.

Három, francia csendőrnek álcázott Fidesz-ügynök téblábol a calais-i kamionparkoló körül. Azon tanakodnak, melyik sötét tekintetű, nem túl simára beretvált, ifjú hímnemű egyedből álló csoportot környékezzék meg, ugyan már, legyenek szívesek feltörni a három James Bond-tanítvány útmutatása alapján a megjelölt kamiont és jól elagyabugyálni a bent pihenő magyar sofőrt, végtére is a Fidesz-féle népszavazásnak győznie kell, különben Orbán sósavkádba öli mindnyájukat. (Lásd: kis Hitler, fiók-Sztálin, önkényuralom és hasonló zagyvaságok.) Az ellenszolgáltatás mértéke nem lehet vita tárgya, efendik, jó magyar forinttól euróig, sörbettől bourbonig van, lehet minden. Sukran, köszönjük, boys.

Valamivel odébb, a kies Germániában magyar kiadású Cosmopolitan, Playboy és egyéb kiadványokkal igyekeznek kedvet csinálni egy kis jó erőszaktételre (nem kell nagyon), a kiszemelt hölgy becserkészve, gondosan megmutatják a vasúti aluljárót, és pontosítják – megbízóik, a hatalmas magyar párt és elnöke (Allah nyújtsa hosszúra életét!) nem ragaszkodik sem óvszerhez, sem létszámkorláthoz, csak annyit kérnek toleráns tisztelettel: ne habozzanak és ne végezzenek félmunkát.

És lőn. Magyar áldozat Calais-ben és Németországban – és mire hazaér a dolog, a Teréz körút meg a Király utca sarkán már olajozottan megy minden, a rendőrök tulajdonképpen csak hab a tortán, senkit sem zavar, hogy Papp Károly, akár csak az atyáskodó régi hadvezérek („csak előre, fiaim!”) túláradó szeretetével a saját rendőreinek nevezi szegény sebesülteket (nem inkább az ország, az állam, netán a magyar nemzet rendőrei netán, imigyen érdemelve tiszteletet és együttérzést?!), no de sebaj: ilyen bravúros kampányfogások sorozatával igazán nem kunszt elsöprő többséget elérni a népszavazáson, mert „ezek”, ugye, így hergelik a népet, fölbiztatják-lefizetik, megagitálják-megveszik ezeket a szegény, szerencsétlen, jobb sorsra érdemes, légynek sem ártó, jámbor migránsokat, dzsihadistákat, muszlim terroristáknak gyalázott szép idegeneket – és összejátszanak hasonló kampányfogásokkal operáló cinkosaikkal Belgiumban és Párizsban, Nizzában és Kölnben. Vagy bárhol a világon… Mindenhol, ahol csak lehet, ugyebár.

Végezetül meg kell vallanom: az egyik Fidesz-ügynök (jó barátom, végtére is a Fidesz-bérenc tollforgatók meg a hasonszőrű agent provocateurök összetartanak!) elárulta: sikerült kihallgatnia az egyik bősz leleplezőt, aki elmondta társainak, hogy megtudta hogyan és miről is tárgyaltak a kampányfogásból merényleteket rendeztetők a végrehajtókkal. Íme:
– Akkor rendben lesz minden, Ali? Józsi majd segít. Ő is szalad, hogy ketten legyetek. A szögek?
– Megvannak.
– Vigyázzatok. Ezek a magyarok…
A megbízott csak hosszabb idő után szólalt meg újra.
– Insallah – mondta rezignáltan –, ha Isten is úgy akarja…