Horváth K. József

Vélemény és vita

Dobrev Orbántól akarja megvédeni a magyarokat…

NAPI KOMMENTÁR

Lehetsz bármilyen erős, ha egy aljas ellenfél megtéveszt és hátba szúr. Ez egy dél-koreai képregényíró, bizonyos Youn In-Wan gondolata. Dobrev Klárával kapcsolatban hamar visszaigazolhatja megállapítását az élet.

Miközben az Európai Parlament kiválasztottjai durva korrupciós ügybe keveredve a hűvösön várják a nyomozás fejleményeit, addig Dobrev Klára, aki több érintettel is intenzív munkakapcsolatot ápolt, kígyómozgással elkúszik a nyilvánosság elől. Két hónapja nem jelenik meg például az árnyékkormányinfón, amelyet azért hoztak létre, hogy egy újabb nyilvánossági fórumot biztosítsanak a gyurcsányista baloldal nemzethergelő, egyébként se füle, se farka bejelentéseinek.

A legszebb az egészben az, hogy miközben Dobrevet nem lehet nyilvánosan megkérdezni semmiről, aközben alaptalan online közleményekkel mocskolódik, illetve egy önálló atv.hu-interjúban gonoszkodik a kormányfővel. Magát pedig egyenesen a magyarok megmentőjének nevezi ki.

Az interjúban egyebek mellett arról van képe beszélni, hogy csak az erős Európa, ahogy néven is nevezi, az európai egyesült államok képes megvédeni magát és polgárait nemcsak a külső – szerinte orosz, még véletlenül sem migráns –, hanem a saját korrupt és antidemokratikus kormányaitól is. Kacag a máj? – éneklik Mézgáék.

Tudjuk jól, mit jelent az európai egyesült államok. A nemzetállamok önállóságának megszüntetését, a kontinensen egy szűk elit kezében összpontosított, egy központból működtetendő hatalmat, függetlenül az egyes nemzetekben élő polgárok akaratától. Magyarán választás nuku, Orbán menne a levesbe, s azok vennék át a hatalmat például Magyarországon, akit a magyarok szabad akaratukból sohasem választanának meg. Nemhogy kétharmaddal, de sehogy sem.

Ezért aztán kitalálták, hogy az Orbán-hatalom korrupt, antidemokratikus és koholt politikai vádakkal – amiket jogi alapon tíz éve soha senki nem volt képes az unióban megvédeni – Dobrevék a brüsszelitákkal közösen zsarolják a nemzetállamokat, hogy adják be a derekukat a migráció, az LMBTQ-propaganda, a szankciók ügyében. Ellenkező esetben szó sem lehet magyarországi jogállamról. Ha pedig nincs jogállam, akkor a nekünk járó uniós pénzeket sem kapjuk meg.

S miközben a magyar kormány másfél éves macska-egér harc közepette minden brüsszeli feltételt teljesített, de a bizottság mindig újabbakkal akadályozza a források utalását, aközben Dobrevnek van képe kijelenteni, hogy az aljas brüsszeli politikával szemben éppen az Európai Unió az, amely megvédi a magyarokat Orbán Viktortól. Elképesztő állítás!

Dobrev: „Az Orbán-kormány azt hitte, hogy ki tudja bekkelni az alapvetően demokratikus és korrupcióellenes követelményeket, de kiderült, hogy Európa egységes, és az is, hogy az Orbán-kormány magatartása nem összeegyeztethető az unió alapértékeivel.” Merthogy szerinte az unió demokratikus, nem a négyszer kétharmaddal megválasztott Orbán Viktor rendszere, és a magyar kormányfő a korrupt, nem azok az EP-tisztségviselők, akiket hatszázezer euróval a bőröndjükben éppen letartóztatott a belga hatóság. A dolog észbontó.

Az aljasság és a megtévesztés abban csúcsosodik ki, hogy Dobrev teljes lelki nyugalommal kijelenti: hogy amíg Orbán a kormányfő, addig szó sem lehet az uniós pénzekről, de magáról kijelenti: „egy hónap alatt haza tudnám hozni” a forrásokat. Ez aztán az igazi megtévesztés és hátba szúrás. Csak halkan kérdem, akkor egy hónap alatt helyreállna Magyarországon a jogállam? Egy csapásra megszűnne a honi, sohasem bizonyított korrupció, az igazságszolgáltatás elfogultsága, helyreállna a sajtószabadság?

Ki az az ostoba fajankó, aki ezt a makutyi dumát beveszi? Nem sül le Dobrev és az egész baloldal képéről a bőr, hogy ilyen – Karácsony szavaival – „szottyos gyűlöletnek” helyet ad?

Az meg különösen érdekes lenne, ha az EP körül nem szűnő korrupciós forgatagban valaki az érintett szocialista képviselők magyar kollégáit is megkérdezné?

Önök szerint miért menekül Dobrev Klára a nyilvánosság elől?

A szerző szerkesztő