Horváth K. József

Vélemény és vita

„Sose birkózz disznóval”

NAPI KOMMENTÁR

Sose gondoltam volna, hogy az amerikai író, Sherry Argov és Gyurcsány Ferenc rokon lelkek. Azt mondta ugyanis ez a fiatal, szemrevaló, 45 éves amerikai hölgy, hogy „Sose birkózz disznóval. Mert ha megteszed, mindketten mocskosak lesztek. De a disznó élvezni is fogja.”

Honnan tudhatta vajon Sherry Argov, hogy Gyurcsány élvezi, ha mocskossá válik, sőt ha annak is tartják, szinte megfejthetetlen. Pedig itt van rá a példa, hogy valóban élvezi. Legutóbbi Facebook-bejegyzésében ugyanis azt volt szíves közölni a világgal, hogy „A magyar miniszterelnök határozott nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy szeretné-e, ha országa uniós tag lenne?” Hogy hol, mikor és kinek válaszolta ezt, azt természetesen nem árulta el Gyurcsány, így ez a közlés annyit ér, mint halottnak a csók. Azaz mintha nem is mondott volna semmit. De ő mégis akart valamit mondani, mert úgy érezte, hogy már régen gyűlölködött Orbánnal szemben. Az uniós tagságot pedig a magyarok 90 százaléka meg akarja tartani, ezért hát ezen a ponton támadott.

Ebben az a legszebb, hogy élete párja a minap ezt a lemezt már föltette a korongra. Pontos forrást persze ő sem jelölt meg, elvégre ő is DK-s, liberális, ha úgy jobban tetszik: kommunista, ergo neki is mindent szabad. Szabadon handabandázhat a világba, félrevezetheti az embereket, mert a dollárokat elgurító urak ezt kérik tőle.

Milyen fura, hogy a legújabban nyilvánosságra került titkosszolgálati jelentésből kiderül: egy DK-s politikus, Sápi Mónika is érintett lehet a dollárbaloldal botrányában. Érdekes nem? Gyurcsányék szerint nekik semmi közük a guruló dollárokhoz, miközben pártjuk egyik politikusa – fia révén – név szerint érintett lehet az ügyben. A DSM Consulting Kft.-nek ugyanis Sápi Mónika fia a tulajdonosa. S miután ez az információ nyilvánosságra került, Sápi Mónika továbbra is kényelmes karosszékben folytatja DK-s politikai tevékenységét. Aminek józan paraszti ésszel az lehet az oka, hogy Gyurcsány Ferencnek nagyobb érdeke fűződik a további tagadáshoz és Sápi Mónika pártban tartásához, minthogy kizavarja őt, ahogy a macskát szokták, pártja makulátlan pedigréjének őrzése érdekében. Legalábbis a Böszme makulátlannak tartja, maradjunk ennyiben.

Szóval, ahogy korábbi írásunkban már bebizonyítottuk, rosszhiszeműen idézett Orbán Viktortól, mert akitől vélhetőleg az idézet származott, az visszavonta a félreérhető fogalmazást, és saját magát helyreigazítva Twitter-üzenetben tisztázta, hogy „Orbán Viktor: NEM akarja, hogy Magyarország kilépjen az EU-ból!”

Erre jön Gyurcsány, és mintha mi sem történt volna, szintén forrásmegjelölés nélkül ugyanazt az aljasságot elmondja Orbánról még egyszer, mint amit őnagysága, Dobrev Klára már megtett pár nappal korábban. Majd hazugságához hozzáteszi kedvesen: „Micsoda szörnyűség ez az ember.” Majd peckesen kijelenti: „Mi meg nem szeretnénk, hogy ez a politikai, történelmi kalandor, egyébiránt bűnöző vezesse hazánkat. Ádáz ellenfele vagyunk. Mostantól inkább, mint bármikor. A hazafiak ma európaiak, és ellenzékben vannak. Az ellenzék ezzel a rongy világgal, amit a kormányfő képvisel, szemben áll. Nincs középút.”

Vagyis ma az európaiak a hazafiak, akik Brüsszel és birodalmi magántőke szekerét tolják, és mi magyarok vagyunk a rongy világ, akik saját érdekünket védjük, és akiket a kormányfő képvisel. Gyurcsány egyszerűen hazafinak nevezi ki magát, mintha ez a dolog így működne. Mit mondjak, az ember szinte hallja a guruló dollárok csengését.

Azt már tudjuk, ha disznóval birkózik valaki, mindketten mocskosak lesznek. A Biblia másként fogalmaz. Azt mondja: „Ne felelj meg a bolondnak az ő bolondsága szerint, hogy ne légy te is ő hozzá hasonlatos”.

Nos, a magyarok több mint évtizede bizonyítják, se mocskosok, se bolondok nem akarnak lenni. Míg Ferenc már számtalanszor bizonyította ennek az ellenkezőjét.

A szerző szerkesztő