Horváth K. József

Vélemény és vita

Az árnyék-miniszterelnök árnyékra vetődött

NAPI KOMMENTÁR

Dobrev Klára valószínűleg unatkozik, vagy nyomasztja őt az a szürke érdektelenség, amely az árnyékkormányát övezi. Az emberek ugyanis fütyülnek rá, hogy mit csinál. Bár semmi érdemlegeset nem tesz, nem tehet, mert semmire nincs jogosítványa. Így a DK-hagyományoknak megfelelően orbitális nagyotmondással próbálta fölhívni magára a figyelmet.

Egy frissen nyilvánosságra került „felvételre” hivatkozik, amely zárt körű sajtóbeszélgetésen készült, s amelyen – Dobrev állítása szerint – Orbán Viktor azt mondta: „Nem akarná Magyarországot az EU-ban.” Magyarán Dobrev szerint a kormányfő kiléptetné az EU-ból Magyarországot annak ellenére, hogy a Medián felmérése szerint a magyarok közel 90 százaléka az uniós tagság mellett tette le a voksát.

Több se kellett Dobrevnek, itt az alkalom, gondolhatta, hogy a magyarok millióit Orbán ellen hergelje. Hivatkozott egy fölvételre, amelynek nyomát persze nem látni a friss sajtóban.

Egy forrást találtunk csupán, ahol az unióról beszéltek. A Blikk írta meg, hogy Orbán Viktor egy háttérbeszélgetésen fogadott külföldi újságírókat a Karmelita kolostorban. Ott volt az American Conservative munkatársa is, Rod Dreher, aki hosszú cikket írt az ott történtekről. Olyat is leírt, hogy ha tehetné, Orbán Viktor kiléptetné az országát az Európai Unióból. Utána azonban saját Twitter-oldalán helyesbített: „Hogy tisztázzam a tegnap esti interjú lényegét: Orbán Viktor NEM akarja, hogy Magyarország kilépjen az EU-ból! Kontextusba helyezve a mondatot, az volt a véleménye, hogy nehéz Brüsszellel bánni, de Magyarország gazdasági és nemzeti érdeke ezt követeli.”

Ha Dobrev Klára vette volna a fáradságot, és a magyarokat hergelő online tájékoztatója előtt megbizonyosodik a bejelenteni kívánt, gyűlöletkeltő tartalom forrásáról, akkor azt közzé is teszi. Ahogy például a Blikk megtette. Dobrev azonban ezt elmulasztotta. Vagy egyszerűen egy bizonytalan eredetű információra hivatkozott, ami nem igazság, hanem hazugság. Mindenkire rábízom annak eldöntését, hogy szándékosan vagy gondatlanságból csinálta ezt. Egy tény, ha mégis Rod Dreher információja jelenti neki a forrást, akkor bizony az árnyékkormány árnyékvezetője ezt a „drámai” bejelentést nem tarthatta volna meg. Akkor nem mondhatta volna el az aktuális hergelést, hogy „az Orbán-rendszer Nemzeti Sorstragédiával fenyeget pusztán azért, hogy a hatalmát megtartsa”. Ami persze úgy hülyeség, ahogy van. Ha ugyanis valaki odafigyel a magyarok véleményére, az Orbán Viktor, aki pedig azt teljesen figyelmen kívül hagyja, az Gyurcsány Ferenc és hitestársa, Dobrev Klára.

Orbán a néppel együtt gyakorolja tizenharmadik éve a hatalmat, Gyurcsányék viszont a nép rovására akarják azt megszerezni. Naná, hogy képtelenek rá. Aztán Dobrev – arcpirító módon – eljátssza a jó kislányt, a nép barátját, mondván, ő majd megvédi a magyarokat attól, hogy Orbán kivezesse az országot az EU-ból. Így fogalmazott: „Bármit is kell tenni érte. Ha egyetlenegy lépéssel is az Orbán-kormány közelebb viszi Magyarországot ahhoz, hogy az uniós tagságunk megszűnjön, milliónyian leszünk kint az utcán. Az árnyékkormány vezetésével kint leszünk a Karmelitáknál és minden egyes, a legeldugodtabb Fidesz-irodánál is ott leszünk, és nem fogunk onnan elmozdulni.”

Mélyen visszataszító ez a képmutatás, amit a Demokratikus Koalíció művel. A magyarok pontosan emlékeznek rá, mit mondott 2021 szeptemberében Orbán Kötcsén az EU-tagságunkkal kapcsolatban. Dobrev is tudja ezt, mégis mondja az ellenkezőjét. Ezt mondta: „Még akkor is, hogy ha az EU szétesik, mi ott leszünk az utolsók között, tartjuk az utolsó gerendát, és azon fogunk dolgozni, hogy a szétesést megállítsuk és visszafordítsuk.”

Hiába próbálja Dobrev eljátszani a jó kislányt, a magyarok milliói tudják, hogy Gyurcsányék családostul hazudnak, és rosszat akarnak Magyarországnak. Brüsszeltől várják, hogy hatalomba emelje őket.

Szörnyű ez az egész, a guruló dollárokkal megvett baloldal képmutatása a megbízóik érdekében.

Az embernek fölfordul a gyomra.

A szerző szerkesztő