Galsai Dániel

Vélemény és vita

Kaltenbach, a fáklya

Fricska

Ismerve az érintetteket, tulajdonképpen borítékolható volt, hogy a „nagy bejelentés" után elindul a piti kis karrieristák sora a DK udvarába. Az első morálbajnok ráadásul balliberális körökben „nagyvadnak” számít (valójában körülbelül annyira az, mint Karigeri...): ő Kaltenbach Jenő, egykori kisebbségi ombudsman.

Őkelme amúgy profi kilépőnek számít. Lelkes támogatója volt a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, aztán idén augusztusban – ahogy pestiesen mondják, a szezon után – hirtelen rádöbbent, hogy Márki-Zay társulata egy csődtömeg… Volt ő a Párbeszéd fővárosi frakcióvezetője is, mely párt a mikroszkopikus méretéhez képest nagyon sok mandátumot szerzett az előválasztás nevű ócskapiacon. Mellettük eddig tartott ki, de most megjött az ihlet, irány a DK!

Döntése magyarázatából álljon itt egy hosszabb részlet. Csak esztétikai okokból, mert ez olyan csúf, hogy az már szép! „Nem sértődöttségből, hanem az idő és az aktuális körülmények nyomására döntöttem úgy, hogy kilépek a pártból (…), úgy látszik, hogy a Párbeszéd is be fog szállni a fanyalgók nyafogásába, ami súlyosan kontraproduktív, indirekt módon »fideszpárti«, és ebben és nem kívánok részt venni.” A Párbeszéd, mint „fideszpárti”. Hát, ha csak úgy nem…! Ez a fránya idő, meg az aktuális körülmények! És ezek ippeg akkor találkoznak, amikor kiderül, hogy a DK – akinél a pénz van és az infrastruktúra a ballib ellenzéknél – saját amortizált politikusaiból gyárt árnyékkormányt! Hát nem csudálatos?

És ezzel igazából nem is lenne baj, ha egy fogatlan, lecsúszott lókupecről lenne szó. Az is oda viszi a vak gebéjét, ahol még adnak érte valamit, még „instállom”, meg is csókolja a vevő kezét! De könyörgöm, itt elvben valami balliberális értelmiségi holdudvarról lenne szó, vagy mifene! És ez a gumigerincű bandérium szeretne kormányozni!