Kondor Katalin

Vélemény és vita

Provokátorok világa

Uniformist akarnak ránk kényszeríteni, kerüljön az akár a sokezerszeresébe, mint a fentebb emlegetett idei nyári divatruha. A gondolkodás pedig tilos

Forr a világ bús tengere, oh Amerika, oh Európa. Így ferdíthetjük el Berzsenyi Dániel több mint kétszáz évvel ezelőtt írt, A magyarokhoz című gyönyörű versét, csak éppen ma nem elsősorban a magyaroknak üzenve vele. Kétségtelen persze, hogy itt, nálunk is forr a világ, méghozzá az örökösen a külföldet majmolóknak és a belőlük élőknek köszönhetően, de azért ott még nem tartunk, ahová Amerika, meg Nyugat-Európa ez idő tájra már eljutott. Dühös viadal folyik ugyanis a művelt Nyugaton, s az alvó nemzetek – hogy ismét Berzsenyi gondolataihoz térjek vissza – nem ébredni látszanak, hanem éppen, hogy gyáván és megtévesztetten bolyonganak valamifajta útvesztőben. Az úgynevezett modern világ útvesztőiben. Ahol diktátoraik mindig valami hazugsággal tömik a fejüket.

Például a klímaveszéllyel kapcsolatos, félrevezető hazugságokkal, a hajdani gyarmatosítók, a négereket rabszolgának elhurcolók bűneivel vagy akár csak egy-egy földrészt felfedező hajós, hódító állítólagos cselekedeteivel. Mindez azért oly szánalmas és nevetséges, mert vajon miért éppen most, több száz év múltán jutott eszükbe lázadozni, miközben idáig mindannyian haszonélvezői voltak a „klímagyilkos” modern tudomány eredményeinek, valamint a földrészeket felfedezők és a rabszolgamunkát megszervezők tevékenységeinek. Ebből következően leginkább önmagukat kellene büntetniük mint a modern világ fogyasztói társadalmának élenjáróit. Megszaggatni ruháikat a hajdani szenvedők, a fenti cselekmények áldozatai iránt érzett fájdalmukban, nem pedig szobrokat döntögetni, üzleteket fosztogatni és véresre verni egymást. Persze minden józanul gondolkodó ember tudja – remélem, legalábbis –, hogy ezek a szerencsétlenek önálló gondolkodás híján nem veszik észre, hogy folyamatos provokációnak vannak kitéve. A provokátorok pedig ugyanazok, akik a fentebbi cselekedeteknek ezerszeresen inkább haszonélvezői, mint azok, akik mostanság a feketék jobb megbecsülését, a klímavédelem fontosságát és a történelem újraírását oly hangosan követelik. A provokátorok, a világ jelenlegi urai meg valahol a háttérben kacarásznak a markukba.

Nézem a híradóban a gyújtogató, szobordöntögető, üzleteket kifosztó, artikulátlanul ordító vandálokat. Ez lenne az ember? Csupa nagybetűvel? Ezekhez az emberekhez semmiféle magasztos gondolat nem társítható. Szerencsétlenek nem tudják, hogy az ő pénzükből kell majd felépíteni mindazt, amit elvakult dühükben szétdúltak, megsemmisítettek, s nem tudják azt sem az ostobák, hogy nem a valódi bűnöst ütik-verik. (Az is bolond, aki manapság rendőrnek áll a művelt Nyugaton!)

S még csak azt sem veszik észre, hogy világjárvány ide vagy oda, az emberiség gazdag töredéke jól kiépített és biztonságos magánbirodalmaiból figyeli az általa is elbutított tömegek lázadását. A szerencsétlen „lázadók” meg attól boldogok, hogy egy-két napra megszegték a tömegmegmozdulást tiltó rendelkezéseket. Mi ellen tüntetnek? Megfogalmazható egyáltalán? Aligha. Azért, hogy ne legyen rendőrség? Azért, hogy jobban szeressük a feketéket? Lehet ezt rendeletben szabályozni? Nem lehet.

Mindeközben a rettenetes színvonalú és szándékosan agymosó bulvár- és divatsajtóban, abban, amely Magyarországon is megjelenik, most, a koronavírus nevű „vendéggel” a nyakunkon, egyebek közt azt olvashatjuk, hogy nyaraljunk Balin, valamint hogy a legújabb, nyári divattrend szerint egy belevaló nyári ruhácska 1800 euró, egy fürdődressz meg „csak” 440 euróba kerül a feketék iránti rokonszenv-tüntetgető Nyugaton, és így tovább. Na jó, Magyarországon egy kicsinykét olcsóbb. Az üzleti világ nem adja fel! Ajánlom mindezt a tüntetők figyelmébe. A gazdagokat persze nem érdeklik a tüntetők, valamint az árak sem. A divatcégek pedig jól tudják, a bulvárfogyasztók ájultan rajonganak ezekért a fantasztikus darabokért, már csak azért is, mert az agymosásért ugyancsak nagymértékben felelős bulvársajtó ezt oltotta beléjük.

Tény tehát, hogy valóban óriásiak a szakadékok a világ különböző társadalmi csoportjai között, és ez rengeteg konfliktusnak lehet a forrása. Csakhogy az is tény, hogy manapság furcsa mód nem ezért lázonganak a tüntetgetők. Lényegében talán nem is fog kiderülni, miért. (Én csak annyit sejtek, odaát Trump ellen, itthon Orbán ellen lázadoznak az érdemtelenül mindent uralni akarók.) A rendőri önkény és vétség persze, éppúgy, mint minden más szakmában, elítélendő. Ez nem is lehet kérdés. Csakhogy nem ártana már észrevenni, hogy közben a mélyben is forr a világ bús tengere. A titkos boszorkánykonyhákban, ott, ahol cseppet sem törődnek a lázadókkal. Ahol úgy tesznek, mintha semmi sem történne. Az újabb és újabb provokációkat pedig naprakészen tálalják, itthon is és a nagyvilágban is, „Nesze neked, tömeg!” jelszóval.

Itthon például minapi hír, miszerint megszavazták a Városházán, azaz a főpolgármesteri székhelyen, hogy hajléktalanszálló nyíljon. Bravó, baloldal! Csak azt nem értjük, ezek a döntnökök miért nem az otthonukba fogadják be a többnyire sajnos saját hibájukból hajléktalan embereket? Ha ez nem provokáció minden normalitás ellen, akkor mi számít annak? Avagy, ha külföldre kirándulunk, mit szóljunk ahhoz, hogy Németországba immár az éj leple alatt szállítják be a migránsokat repülőgépeken, s ez már akkor is megtörtént, amikor a koronavírus miatt a szárazföldi határok zárva voltak. Nesze neked, fertőzöttség! És nesze neked demokrácia!

Hogy miért tűrjük mi, és tűrik ők az emlegetett jelenségeket, arra sajnos nincs elfogadható magyarázatom. A világ abnormális része tehát olyasfélét üzen nekünk, hogy nem kellenek törvények. S ha vannak is, szinte büntetlenül meg lehet őket szegni. Folyik tehát „átnevelésünk”, ami arról szól, fogadjunk el mindent, ami nem normális. Hogy mik ezek, azt szerintem már nem kell részleteznünk, hiszen szinte mindenki tudja. Csak éppen arra a kérdésre nem könnyű válaszolni, hogy merre tartasz, ember?

Megkísérelni a válaszadást persze szabad. Kétségtelen tény, hogy az emberiség túlszaporodott. Az is cáfolhatatlan, a napi gyakorlat és tapasztalat legalábbis azt mutatja, hogy a Föld a jelenlegi népességét sem tudja megfelelően ellátni. S az is nyilvánvaló, hogy az emberiség már régen beleavatkozott abba az isteni (természeti) rendbe, amely lehetővé tehette volna a békés, okos és normális életet a földgolyón. Ám ez nem történt meg. Rengeteg tudományos írás szól erről, többnyire hozzáférhető mindegyik. S ami nem, ott a lényeg. Mert az arról szól, mi fő manapság a boszorkánykonyhákban.

Nos, azt tudjuk, hogy a tudomány elképesztő sebességgel fejlődik, éppen ezért hihetetlen cselekedetekre képes. Jóra, rosszra egyaránt. Logikus például, hogy Magyarországot óriási erővel támadják. Legalábbis a mai hatalmi logika szempontjait nézve. Hiszen mi nem gyarmatosítottunk, nem raboltunk ki senkit, s még felfedezőink se világuralomról szóló eszközöket adtak az emberiségnek, hanem találmányaikkal klímabarát és emberiségbarát módon igyekeztek előre vinni a Föld lakóinak tudását, jólétét.

Nem tartozunk tehát a kiválasztottak közé, ami a világ felett uralkodó társaságot illeti. Amelynek ez idő tájt teljesen nyilvánvalóan az isteni rend megdöntése a célja. Nincs nap, hogy erre ne találjunk bizonyítékokat. A csodálatosan színes, sokféle embercsoport egységesítését, uniformizálását, egy világkormány létrehozását akarják megvalósítani. Elfeledtetni mindenkivel, hogy létezik hazaszeretet, létezik hit és vallás, az Isten pedig, nyilván nem elvétve a teremtés célját, férfit és nőt teremtett.

Nem látom világosan, hogy ezen törekvéseknek oly nagyon ellenállna az emberiség. Az viszont sajnos elég jól látszik, hogy a határozott cél: a Teremtő alkotásának tönkretétele. Minden provokáció ennek érdekében történik. Uniformist akarnak ránk kényszeríteni, kerüljön az akár a sokezerszeresébe, mint a fentebb emlegetett idei nyári divatruha. A gondolkodás pedig tilos.

Ennek egyik bizonyítéka, amelyről mostanában a sajtóból értesülhettünk, nem más, mint Marx németországi feltámadása. Legalábbis annyiban, hogy Trier városában szobrot állítottak neki. Minap olvastam egy idézetet, a nagy gondolkodó egyik örökbecsű mondását: „Szembe kell helyezkednünk az olyan elterjedt nézetekkel, mint amilyen az állam, a vallás, a hazafiasság. Az Istenbe vetett hit civilizációnk perverzitásának egyik legfőbb ismertetőjegye, és minél hamarabb el kell azt pusztítanunk.”

Nos, ez történik. Felszólíttatott az emberiség arra, hogy csak a testi örömöknek éljen, az anyagiak legyenek a legfontosabbak, s maradjunk tudatlanok. S ne higgyünk abban, hogy az Isten nemes céllal teremtette a világot, s nem azért, hogy gonosz emberek szándékait valósítsuk meg benne.

Hát, ehhez kellenek és ezért történnek napi szinten a provokációk szerte a világon és idehaza is. „Ébreszd fel alvó nemzeti lelkedet!” – idézem megint Berzsenyit, versének utolsó két mondatát is idecitálva: „Nem sokaság, hanem / Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat. / Ez tette Rómát föld urává, / Ez Marathont s Budavárt híressé.”

Így legyen.

(A szerző újságíró)

Kapcsolódó írásaink

Galsai Dániel

Galsai Dániel

Jobbik a MÉH-ben

ĀFricska. Néhanap beleolvasok szűkebb pátriám Facebook-csoportjába, már csak azért is, mert ez a leplezetlenül DK-Jobbik által gyártott oldal cseppben a tenger – a „reformnáciliberáliseurokraták” kínos arcképe

Kacsoh Dániel

Kacsoh Dániel

Zsidóellenes antifák

ĀMocskos zsidók! – skandálták pár napja a párizsi Place de la République-on összegyűlt tüntetők

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom