Tudomány

Az egyiptomi piramisok mellől gigászi dolog került elő a homokból, itt a bizonyíték az építőkre

Egyszerűen lenyűgöző tudományos felfedezés az, amit a tudósok találtak a piramisok mellett, olvasható Promotions.hu-n.

Az egyiptomi piramisok mellől gigászi dolog került elő a homokból, itt a bizonyíték az építőkre
Egyszerűen lenyűgöző tudományos felfedezés az, amit a tudósok találtak a piramisok mellett
Fotó: NorthFoto

A világon talán nincs is többet hivatkozott csoda és rejtélyes építmény, mint a gízai nagy piramisok vagy éppen a Stonehenge, évente emberek milliói indulnak el ezekre a területekre, hogy találkozzanak élőben is az emberi nagyszerűség példáival, azokkal az épületekkel, amelyek az ősök csodás munkájának lenyomatai. Ám annak ellenére, hogy tudósok ezreit foglalkoztatják ezek az építmények, az alapvető kérdésekre csak feltételesen tudjuk a válaszokat. Az egyiptomi nagy piramisok kapcsán például bármennyire is legyen mainstream egy televízióműsor vagy újság, általában előkerülnek olyan cikkek, amelyekben arra hoznak bizonyítékot, hogy bizony ezeket a monumentális alkotásokat valószínűleg egy idegen civilizáció építette, vagy éppen egy idegen civilizáció segített az egyiptomiaknak megépíteni ezeket.

Ám van a kutatásoknak olyan iránya is, amely már talált szinte megdönthetetlen bizonyítékot az ember építette csodamű teóriára is?

NOS, A VÁLASZ AZ, HOGY IGEN. ÉS FELETTÉBB IZGALMAS A MAGYARÁZAT.

Mint arról egy hosszabb cikkben az IFLScience tudományos népszerűsítő oldal is beszámolt, összegezve az eddigi eredményeket, a piramisok esetén feltételezték már korábban is, hogy a nagy kőtömböket a munkások hajókon, vízi úton szállították a helyszínre. Ám ehhez a Nílus olyan mellékágait használhatták a sivatagban, amelyek mára totálisan eltűntek, így pedig csak rádióhullámok segítségével tudtak arra rájönni, hogy merre kacskaringóztak ezek a sivatagban. Sok helyen pedig a piramisok mellett találták meg ezeknek az egykor létezett ágaknak a nyomait a magasból csúcstechnológiás eljárásokkal.

A kutatók abból indultak ki, hogy a piramisok elhelyezkedése a Nílus árterének határán már mutathatja azt, hogy a vízi utakat használhatták az építők. A kutatók ezeket egyfajta vízi autópályákként írják le, amelyeken hatalmas forgalom lehetett több ezer évvel ezelőtt. A Nílus ősi ága pedig sok helyen akár fél kilométer hosszú is lehetett. Meglepő lehet, de a friss információk szerint akár több száz kilométer hosszan is tekergőzhetett ez az ősi ág Egyiptomban a piramisok környékén.

A PIRAMISOK MELLETT A KUTATÓK TALÁLTAK ERRE BIZONYÍTÉKOT IS . A RÉGEN KISZÁRADT, ŐSI FOLYÓMEDER TÜZETESEBB VIZSGÁLATA KÖVETKEZIK MOST, HOGY MEGÁLLAPÍTHASSÁK, EZEK MENNYIRE VOLTAK AKTÍVAK A PIRAMISOK ÉPÍTÉSÉNEK IDEJÉN.

Így néztek ki építésük után a piramisok, hófehérek voltak:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink