Tudomány

Rendkívüli felfedezés a Marson

A tudósok hátborzongató dolgot találtak a vörös bolygón

Amióta az emberiség először felnézett az éjszakai égre, azóta foglalkoztat minket a világűr gondolata. Őseink még tábortüzeknek hitték a ragyogó csillagokat, de ma már tudjuk, hogy nem erről van szó. A tudósok világszerte próbálják megfejteni a kozmikus titkokat, miközben a Naprendszer bolygóit is folyamatosan figyelik, hátha esetleg valahol Földön kívüli életre lelnek – és úgy tűnik, hogy egyre közelebb kerülünk ehhez – írja a Promotions.hu.

Rendkívüli felfedezés a Marson
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Rengeteg embert foglalkoztat a kérdés, hogy vajon léteznek-e űrlények. Egyelőre megoszlanak a vélemények, de azzal mindenki egyetért, hogy az egyre gyakrabban előforduló, megmagyarázhatatlan ufóészlelések valóban nagyon furcsák – sőt, a szakértők is azt mondják, hogy hatalmas a valószínűsége annak, hogy az óriási világűrben máshol is kialakulhatott értelmes élet, nem csupán a Földön.

A szakemberek most a marson találtak valamit, amely elvileg akár földönkívüliek műve is lehet – hatalmas visszhangot keltett a hátborzongató felfedezés.

Állítólag van a vörös bolygón egy kráter, amelyet elképzelhető, hogy egy idegen űrhajó okozott. Erre persze egyelőre nincs még megdönthetetlen bizonyíték, de a kutatók találtak olyan sziklákat, amelyek erre utalnak, ugyanis olyan minták vannak rajtuk, amelyek a természetben nem igazán jellemzőek – sokkal inkább járművek szokták okozni azokat, ezért is gyanús az egész dolog.

A tudósok szerint nagyon-nagyon régen lehetett élet a Marson, hiszen találtak rajta jeget, fagyott óceánokat a mélységben, de ez az új felfedezés mindent megváltoztathat, ha bebizonyosodik ez a teória. Viszont az a gond vele, hogy rengeteg olyan sziklát találtak már a vörös bolygón, amelyek hasonlítanak valamilyen modern vagy akár földi eszközhöz, és könnyen lehet, hogy most is csak egy érdekes véletlenről van szó, ugyanis elképzelhető, hogy csak a felszíni hatások formálták úgy a fent említett sziklákat, hogy úgy tűnjön, hogy egy idegen jármű alakította a kinézetüket.

Kapcsolódó írásaink