Tudomány

A NASA kamerája a Marson iszonyatosan fura dolgot rögzített – VIDEÓ

A Marson a színek is teljesen átváltoznak

A NASA marsi küldetése maga a csoda, és elképesztően jól kommunikálnak az amerikai űrkutatási hivatal szakértői pedig nagyon jól kommunikálnak az emberiséggel, hiszen mindig kapunk valami friss információt. Hol a Curiosity, hol pedig a Perseverance marsjáró jóvoltából. Utóbbi küldetése pedig azért is áttörő erejű, hiszen az egyik fő célja a küldetésének, hogy életet találjon a vörös bolygón, vagy az élet egykori létezésére utaló nyomokat – írta a promotions.hu.

A NASA kamerája a Marson iszonyatosan fura dolgot rögzített – VIDEÓ
Űr eszköz a Marson
Fotó: NorthFoto

Rendszeresen közölnek fotókat és videókat is. Van egy videó, amely minden képzeletet felülmúl, mert megelevenedik a vörös bolygó, de úgy, ahogy előtte még sosem. Általában csak képeken látjuk a marsbéli tájat, a vöröses felszínt, amely így olyan statikus, de ez a videó élettel tölti meg a vörös bolygót. A videón egy marsi naplemente látszódik, és ez teljesen elüt attól, amit a Földön tapasztalhatunk, nálunk ugyanis nagyon sokszor vöröslik az ég, ha a Nap szépen elkezd alább kúszni.

A Földön a kék fényt elnyeli a levegő, a Marson pedig a kéket engedi be, és ezért néz ki másképp.

A Marson a naplemente nagyon máshogy néz ki, a színek is teljesen mások, mert itt a kék a dominál a földi vörössel szemben. Ahogy nézed a videót, a hátérből átszűrődő hangok pedig egészen „hátborzongató” hangulatot kölcsönöznek a naplementének, amiért valószínűleg többször is vissza fogod pörgetni. A videó amúgy a három marsjáró felvételeiből lett összeállítva, és a maga nemében egyedülálló látványosságot kínál:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink