Tech

Feleslegessé válnak a hírolvasók?

Nagyon izgalmas és hihetetlen technikai ugrás ez az emberiség életében

A hétvége óta sokaknál beszédtéma, hogy a Dunán látható Delta című tudományos-ismeretterjesztő műsorban debütált Magyarország első mesterséges intelligenciával megalkotott műsorvezetője, Bíró Ada. Ez pedig történelmi mérföldkő lehet a hazai televíziózásban – írta meg a Metropol.hu.

Feleslegessé válnak a hírolvasók?
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

Fejős Ádám, a Delta műsorvezetője testközelből tapasztalhatta meg, milyen is egy digitális kollégával dolgozni. Hiszen Ada, a mesterséges intelligencia segítségével megalkotott képi és nyelvi modellel vele osztotta meg a képernyőt a debütálásakor. A tévés azt is hozzátette, hogy nagyon izgalmas és hihetetlen technikai ugrás ez az emberiség életében.

Hihetetlen dolog ennek a forradalmi újításnak a részesének lenni. Ada a tudományos híreket olvassa a Delta-hírekben, közösségi oldala is van és egyre népszerűbb. Nagyon büszke vagyok arra, hogy részese lehettem egy ilyen történelmi pillanatnak. Szerintem a mesterséges intelligencia bemutatása fontos része lehet az életünknek, mert segíthet majd megérteni és közelebb hozni ezt a technológiai vívmányt az emberekhez – mesélte a Fejős Ádám, a Delta házigazdája.

Gönczi Gábor szerint a nézők érzelmekhez jobban kötődnek

Gönczi Gábor a TV2 Tények műsorvezetője másként gondolja, mint Fejős Ádám. Szerinte a nézőknek szüksége van a hús-vér emberekre a műsorokban.

Zavarba ejtő, és kicsit ijesztő is a technika fejlődése. De úgy gondolom, hogy valódi emberek kellenek a műsorokba. Hiszen a néző nem tud fiktív emberekhez kötődni – kezdte Gönczi Gábor, aki persze nincs ellene a technikai fejlődésnek, és tudományos szempontból is helyét látja ennek az újdonságnak, de a televízióban nem biztos, hogy népszerűbb lesz Ada, mint egy élő műsorvezető.

Kapcsolódó írásaink