Tech

Hogyan töltse fel okostelefonját biztonságosan és helyesen?

Egyszerű, de annál nagyszerűbb szabályok segíthetik, hogy telefonja minél tovább legyen használható

Nem tűnik nehéz feladatnak a telefonunk feltöltése, azonban sokan nem tudják, de a hamisítványok vagy a nem megfelelő töltő kiválasztása súlyos balesetekhez is vezethet. Mindemellett több szabályt is érdemes betartani, hogy telefonunk sokáig jól működjön magas töltöttséggel – írta az Objasnjaem.rf.

Hogyan töltse fel okostelefonját biztonságosan és helyesen?
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Elsősorban érdemes megvizsgálni és megtapintani a töltőt. Ha olcsó műanyagból van, és a vezetékszigetelés is rossz, az egyértelműen annak a jele, hogy belül is minden hanyagul van megcsinálva. Egy ilyen eszköz gyorsan használhatatlanná válhat, vagy egyáltalán nem fog működni.

Továbbá fontos még megnézni a töltő kimeneti áram- és feszültségértékeit a csomagoláson vagy a tokon – amperben (A), illetve voltban (V).

Ez azért fontos, mert a kütyübe bekerülő, nagy dózisú elektromosság károsíthatja az akkumulátort, és tüzet okozhat. Ez akkor történhet meg, ha az okostelefon töltésvezérlője meghibásodik.

Gyakori szokás, de nem érdemes okostelefonját éjszakára a töltőn hagyni. Fontos, hogy ne hagyja lemerülni, de ugyanakkor 100 százalékra sem kell feltölteni. A legjobb, ha 20 és 80 százalék között van.

Emellett, ha alvás közben történik valami a telefonnal nem fog tudni időben reagálni rá.

Valamint a párna alá sem szabad tenni a készüléket, és a napon sem lenne jó huzamosabb ideig tartani, főleg nem töltés közben. Ellenkező esetben a telefon túlmelegszik.

Kapcsolódó írásaink