Tech

Egymillió emberrel kolonizálná a Marsot Elon Musk

Naponta három Starship-típusú űrhajóval, és számtalan munkalehetőséget teremtve küldene egymillió embert a Marsra Elon Musk - írja a Business Insider. Mindez pedig szerinte 2050-ig meg is valósulhat.

Egymillió emberrel kolonizálná a Marsot Elon Musk
Naponta három Starship-típusú űrhajóval, és számtalan munkalehetőséget teremtve küldene egymillió embert a Marsra Elon Musk
Fotó: MH

Egy csütörtöki tweet-sorozat keretein belül Elon Musk újabb részleteket közölt kolonizációs tervéről, miszerint 2050-re nem csak embereket küldene a vörös planétára, de egy olyan város is felhúzna ott, ami egymillió lakost is képes lenne befogadni.

Objektum doboz

Az amerikai üzletember elmondta, hogy közel tíz év alatt reméli, sikerül majd megépítenie a SpaceX Starship-típusú, „újrahasznosítható” űrhajóiból ezer darabot, ami lényegében azt jelenti, hogy évente száz darab jármű gurulna le a gyártó sorról.

Musk szerint a cél az, hogy a gyártást követően naponta három hajót indítsanak útnak, és mindenki számára elérhetővé tegyék a Marsot, még akkor is, ha az adott illetőnek nincs rá pénze. Utóbbival kapcsolatban Elon Musk ráadásul a kölcsön lehetőségétől sem zárkózott el, és azt is megjegyezte, hogy a vörös bolygón számtalan munkahely lesz elérhető.

Objektum doboz

Ha minden a tervek szerint halad, a Starship újgenerációs szupernehéz rakétarendszer, amit az emberek Naprendszeren belüli utazására terveztek, képes lesz járművenként száz embert, továbbá a Marson való élethez szükséges nagy mennyiségű eszközök szállítására is.

Musk azonban azt már nem részletezte, mik azok az eszközök, melyeket a az utasokkal együtt szállítanának a vörös bolygóra, ugyanakkor annyi bizonyos, hogy rengeteg élelemre és vízre, építőanyagokra, szerszámokra, nem utolsó sorban pedig fejlett életmentő rendszerekre lenne szükség az ottani túléléshez.

Végül az amerikai üzletember azt is elmondta, hogy az utazások lebonyolításakor ki akarják használni azt a periódust, amikor a Föld és a Mars távolsága a legkisebb, és ami 25 havonta valósul meg. Ebből adódóan a projekt során pedig azzal számolnak, hogy 26 havonta, ez alatt a mindössze 30 napos szűk időszakban indítanák útnak a hajókat.

Kapcsolódó írásaink