Sport

Pályakerékpárban egyelőre egy női csapatsprint hatodik hely a miénk

A kvalifikációs csütörtöki hetedik hely után, amikor utolsó lett pályakerékpározásban a magyar női csapatsprint válogattunk, pénteken még volt egy esélye a triónak a továbbjutásra, de ezúttal is hátul végeztek, így az Európa-bajnoki hatodik helyen zártak a müncheni multisport Eb-n.

Pályakerékpárban egyelőre egy női csapatsprint hatodik hely a miénk
A női pályakerékpáros csapatsprintben fájdalmas bukás ütötte el briteket a továbbjutástól
Fotó: AFP/John MacDougall

Pénteken is Kercsó-Magos Zsuzsanna, Sáry Boglárka és a rövidpályás gyorskorcsolyázásban olimpiai bronzérmes Jászapáti Petra alkotta a magyar pályakerékpár-csapatot. A selejtezőben már megismert hét nemzet mindegyike rajthoz állt a háromkörös távon, s ennek teljesítése – egy rossz rajt után második kísérletre – 44.605 másodperc alatt sikerült a magyar csapatnak. Ezzel egy picinykét, 27 ezredmásodpercet faragtak a csütörtöki eredményükön.

S mivel a brit trió bukott, az utolsó idővel célba érő magyar hármas egy hellyel előrébb lépett, és hatodik lett, de nem érdekelt a későbbiekben az éremcsatározásokban. A bronzéremért a lengyelek és a franciák szálltak harcba, míg az aranyért a hollandok a pénteken is leggyorsabb világbajnok németekkel csatáztak. A németek egy ideig altattak, majd az utolsó körre átvették a vezetést, és végül a helyi közönség legnagyobb örömére 0.699 mp-cel jobb időt tekertek, mint a hollandok.

Kapcsolódó írásaink