Sport

Deutsch Tamás megerősítette, lesz új MTK stadion

A létesítményfejlesztés lebonyolítása az MTK-hoz kerül

Az MTK elnöke szerint szó sincs a klub 2020-ig tervezett beruházásainak leállításáról, sőt, most fognak csak igazán felgyorsulni a folyamatok. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint az MTK lekerült arról a listáról, ahol a kiemelt állami beruházásként szereplő stadionrekonstrukciós programban szereplő egyesületek vannak.

Deutsch mtk_lead
Felgyorsul az MTK új stadionjának építése
Az új Hidegkuti Nándor labdarúgó stadion legkésőbb 2016 nyarára elkészül - közölte pénteken az MTK ügyvezetése.
A dokumentum szerint a vonatkozó kormányrendelet módosítása teremt lehetőséget az egyesületnek, hogy a számára kiemelten fontos beruházással kapcsolatos ügyeket maga intézze. Ezzel a jogszabály-módosítással a bontási és építési munkálatok felgyorsulhatnak, miután a kormánydöntés értelmében a Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítésének teljes körű lebonyolítója az MTK Budapest sportegyesület lesz.
A közlemény kitér arra, hogy a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban meghatározott fejlesztés végrehajtására az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK)sportegyesület a támogatási szerződést megkötötte és a minisztérium a fejlesztési források első részét már az egyesület rendelkezésére bocsátotta. A Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítési munkálatai a fejlesztési programnak megfelelően zajlanak.
A Nemzeti Stadionfejlesztési Program megvalósításához kapcsolódó további intézkedésekről szóló kormányhatározat értelmében a Hidegkuti Nándor Stadion ötezer férőhelyes lesz, 800 millió forintos keretösszegből valósul meg úgy, hogy 2014-ben 560, 2015/16-ban pedig 240 millió forintot használhatnak fel.