Sport

Rossz hír: nem Pachl Benedeké az olimpiai kvóta

Jelen állás szerint mégsem utazhat a párizsi olimpiára Pachl Benedek díjlovagló Donna Friderika nevű lovával, továbbra is a tartalékok kötött szerepel a páros.

Rossz hír: nem Pachl Benedeké az olimpiai kvóta
Pachl Benedek párizsi indulása még mindig bizonytalan
Fotó: Facebook/Pachl Benedek

A 25 éves Pachl Benedek és lova nem szerzett indulási jogot az olimpiára, viszont eredményei alapján a tartalékok között szerepel. Az elmúlt héten úgy nézett ki, hogy díjlovasunk mégis indulhat, mert egy olimpia kvótás moldovai versenyzőt pozitív doppingteszt miatt eltiltottak, helyére egy honfitársa ugorhatott volna be, de az egyetlen szóba jöhető moldovai sportolónak valamelyik lovával minősülnie kellett volna, ami nem sikerült neki.
A Lovasaink útja az olimpiára honlap szerint a magyar sportoló és lova ismét a tartalékok között szerepel, mivel a május 22-én felfüggesztett moldovai sportoló, Alisa Glinka ügyét gyorsított eljárásban megtárgyalták, és ennek eredményeként nem tiltották el, ismét versenyezhet.
A bejegyzésből ugyanakkor az is kiderül, hogy még mindig van esélye az olimpiai indulásra Pachl Benedeknek. A nemzetközi szövetség jelezte, hogy kedd éjfélig lehetett leadni a nemzeti szövetségeknek a nyilatkozatot arról, hogy rendelkeznek olyan párossal, amely igénybe tudja venni a kvótát, majd a nemzetközi szövetség (FEI) ellenőrzése után „válik a kvóta allokáció hivatalossá”.
A jelenlegi helyzet az, hogy a decemberi világranglista állása alapján is be lehet jutni, amennyiben felszabadul egy kvóta. Egy palesztin kvóta kiesett, mert nem sikerült megszereznie a párosnak a kvalifikációt, ezt egy koreai lovas kapja meg. Ha ő nem vállalja, vagy másik kvótaszerző nemzet nem tud minősült párost küldeni, Pachl Benedek következik a sorban.
Lovassportban korábban Kaizinger Balázs harcolta ki a párizsi részvétel jogát lovastusában.

Kapcsolódó írásaink