Sport

Szoboszlai a negyedik legjobb liverpooli

Az eddigi osztályzatok alapján alig maradt le a képzeletbeli dobogóról a magyar válogatott csapatkapitánya

A Liverpool idén már nem lép pályára az angol labdarúgó-bajnokságban, ahol Szoboszlai Dominik eddig az összes bajnokin szerepet kapott, egy kivételével ráadásul mindig a kezdőcsapat tagjaként – írta meg a mandiner.hu.

Szoboszlai a negyedik legjobb liverpooli
Szoboszlai Dominik
Fotó: AFP/Oli Scarff

A számok alapján nem kétséges, hihetünk a szemünknek, Szoboszlai szinte végig kifogástalanul játszott a bajnokság egyik élcsapatában. Az egyik legnagyobb liverpooli szurkolói weblap, a thisisanfield.com gyűjtötte ki a FotMob statisztikái alapján a csapat játékosainak átlagosztályzatait az idény első felében – ezek alapján Szoboszlai a Liverpool negyedik legjobban teljesítő labdarúgója lett az őszi szezonban. A 7,41-es osztályzatátlaga remek értékelés, az újoncok közül a legjobb!

„Erős szezonkezdetet tükröz a magas átlag, és hiába tűnt néha fáradtnak, az intenzitása és helyzetteremtő képessége új dinamikát adott a középpályának” – írták.

A legjobb értékelést az egyiptomi Mohamed Szalah kapta (7,87), a legendás támadót Trent Alexander-Arnold (7,78) és a csapatkapitány, Virgil van Dijk (7,54) követi. A képzeletbeli dobogóról pedig éppen csak leszorult Szoboszlai – a klub jelenlegi három legnagyobb sztárját megszorongatni azonban így is óriási teljesítmény.

Kapcsolódó írásaink