Sport

Premier League: Klopp nem elégedetlen, Arteta az utóbbi húsz év legintenzívebb mérkőzésének nevezte arangadót

A mezőnyt jelenleg az Ágyúsok vezetik 40 ponttal, a Liverpool – amelyben a magyar válogatott csapatkapitánya végig a pályán volt – 39 ponttal követi a londoniakat

Az Arsenal elleni szombati győzelemmel a tabella élén karácsonyozhatott volna az angol labdarúgó-bajnokságban a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató FC Liverpool, de az 1–1-es hazai döntetlennel egyáltalán nem elégedetlen Jürgen Klopp vezetőedző.

Premier League: Klopp nem elégedetlen, Arteta az utóbbi húsz év legintenzívebb mérkőzésének nevezte  arangadót
Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik – ez a mosolygós kép nem vasárnapi meccsen készült
Fotó: AFP/Ian Hodgson

„Ha valaki bizonytalan lett volna abban, hogy a tabella melyik részéhez is tartozunk, ez az eredmény megmutatta, hogy egészen az elejére. Így kell tovább folytatnunk” – mondta az éllovas elleni rangadó után a Vörösöket irányító német szakember.

„A top csapatok ellen elért eredményekből és teljesítményekből kell erőt merítenünk. A Man City ellen például nem játszottunk rosszul, de nem olyan jól, mint ma” – utalt Klopp a címvédő elleni, november végi döntetlenre (1–1).

Az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta úgy fogalmazott a szombati ütközet után, hogy az utóbbi évtizedek egyik legintenzívebb meccse volt.

„Ez egy hihetetlen futballmérkőzés volt, az utóbbi húsz év egyik legintenzívebbje ebben a ligában. Többször is mi irányítottunk, az utolsó húsz percben jobban akartuk a győzelmet, de a döntetlen igazságos” – mondta a spanyol tréner.

Kapcsolódó írásaink