Sport

Boxing Day: Szoboszlai csereként segítette újabb győzelemre a Liverpoolt

Megizzadt a kiesőjelölt ellen a bajnokesélyes

A Liverpool meglepően nehezen, de 2–0-ra legyőzte a Burnleyt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában, a Boxing Dayen - tudósított az nso.hu.

Boxing Day: Szoboszlai csereként segítette újabb győzelemre a Liverpoolt
A Liverpool 2–0-ra legyőzte a Burnleyt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 19. fordulójában, a Boxing Dayen, a gólokat D. Núnez és Jota (képünkön) szerezték
Fotó: AFP/Paul Ellis

A PL-idényben először Szoboszlai Dominikkal a kispadon kezdett a Liverpool, amely tudta, hogy nem vesztegetheti idejét a kiesőjelölt Burnley otthonában, így az első percektől fogva agresszívan támadott, ami igen be is jött. A 6. percben ugyanis Darwin Núnez a tizenhatoson kívülről jó lövést eresztett el, a labda pedig a jobb alsóban landolt, megszerezve a vendégeknek a vezetést, 0-1.

A második játékrészben meglepő módon a Burnleynek is sikerült veszélyes szituációkat kialakítania – közel volt az egyenlítés. Jürgen Klopp érezte is, hogy nincs még meg ez a mérkőzés, ezért hármas cserét hajtott végre, Szoboszlai Dominikot is a pályára küldve.

Rögvest agresszívabbak is lettek a „vörösök” és a 90. percben el is tudták dönteni a találkozót. Ezúttal Núnez egy zseniális gólpasszt adott Diego Jotának, aki nagyon kicsi szögből, a kapus lábai között lőtte be a kapuba a labdát, 0-2.

Ezzel a győzelemmel visszaszerezte a Liverpool a tabella első helyét, azonban az Arsenal még eggyel kevesebb mérkőzést játszott.

ANGOL PREMIER LEAGUE - 19. FORDULÓ
Burnley–Liverpool 0–2 (D. Núnez 6., Jota 90.)

Kapcsolódó írásaink