Sport

Kosárpálya épült a világ egyik legszebb taván - VIDEÓ

Az NBA sztárjátékosa, Luka Dončić a magyarok körében is ismert és népszerű Bledi-tavat a világ egyik legmenőbb kosárlabdapályájává változtatta

Napjaink egyik legjobb kosarasa Luka Dončić: a szlovén válogatottal Európa-bajnok lett, 2018 óta pedig az NBA-ben játszik, jelenleg a Dallas Mavericks csapatát erősíti. 2020-tól 2023-ig négyszer került be a liga All Star-keretébe, 2019-ben pedig az év újoncának választották az amerikai bajnokságban - írja a firsclass.hu.

Kosárpálya épült a világ egyik legszebb taván - VIDEÓ
Luka Doncic
Fotó: NorthFoto

Dončić akkora névnek számít Szlovéniában, hogy konkrétan “odaadták” neki az ország egyik turisztikai jelképét, a Bledi-tavat, hogy rendezzen rajta egy kosárlabdatornát. Igen, rajta, ugyanis a 3×3-as kosárlabda-mérkőzéseket egy, a vízen elterülő pályán játszották, háttérben az ikonikus kis szigettel és a rajta fekvő templommal.

A program több célt is szolgált egyszerre: egyfelől reklámozta Szlovénia természeti szépségeit egy nemzetközi szinten ismert sportoló segítségével, másrészt fiatal kosarasok tehették magukat próbára egy tornán: Magyarországról két fiú- és egy lánycsapat is indult a szlovén, horvát, olasz és francia játékosokat felvonultató mezőnyben.

Mindezek mellett bemutatták Dončić új, saját cipőjét, a Luka 2 Lake Bled-et, melyet a Jordan márkával közösen készített újrahasznosított anyagok felhasználásával.

A show-t azonban egyértelműen a pálya vitte, mely a mérkőzések mellett különböző bemutatóknak is otthont adott, ahogy az az alábbi videóban látszik:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom