Sport

Klopp és a Kop is Szoboszlairól áradozik

A szakvezető és a szurkolói keménymag is befogadta a magyar labdarúgót Liverpoolban, olvasható a Mandineren megjelent cikkben.

Klopp és a Kop is Szoboszlairól áradozik
Szoboszlai Dominik: Jackpot, hogy Klopp-pal dolgozhatok
Fotó: ODD ANDERSEN / AFP

Máris a szurkolók nagy kedvence lett Szoboszlai Dominik, akit többször magasztalt Jörgen Klopp vezetőedző, akit elárasztanak a dicsérő kommentek a világhálón, miközben a Liverpool FC szurkolói is befogadták a magyar labdarúgót. Az angol sztárklub hivatalos tv-csatornáján külön foglalkoztak a magyar válogatott csapatkapitányával.

Alaposan letette a névjegyét a klubnál „Szobo"-nak becézett középpályás, aki mind a négy angol bajnoki labdarúgó mérkőzését végigjátszotta, és legutóbb az első gólját is megszerezte: az Aston Villa elleni 3–0-s sikerből egy 16 méteres ballábas kapáslövéssel vette ki a részét.

„Abszolút káprázatos!"

A gyengébbik lábával úgy találta el a labdát, hogy az suhant a füvön, és védhetetlenül vágódott a világbajnok Emiliano Martinez kapujának a bal sarkába. Általában egy játékosnak idő kell, hogy átvegyen egy ilyen átívelt szögletet, és megigazítsa a jobb lábára, de Szobo annyira duzzad az önbizalomtól és olyan technikás, hogy elvállalta így is” ­– fogalmazott az LFC-tv riportere, aki a gólján kívül számos remek megmozdulását elemezte. Szoboszlai szerelt a saját tizenhatosán belül, feltűnt a bal- és a jobb szélen, letámadott, kapra lőtt.

A felvételeken nem látszik, ugyanakkor kiemelték, hogy óriási elismerésben részesült a keménymag, a Kop részéről is. Az Anfield Stadion délnyugati oldalán kiváló atmoszférát teremtő szurkolói csoport tagjai felállva tapsolták meg Szoboszlai Dominikot, amikor előttük végzett el szögletet. Az egyik műsorvezető szerint a biztatás gyakorlatilag azt jelentette, hogy néhány mérkőzés után elégedettek a magyar középpályással, és szeretnék, ha így folytatná a karrierjét a „Vörösöknél”.

Ha hasonlóan produkál a jelenkor legjobb magyar labdarúgója, talán egyszer dalba is foglalják majd a nevét a Liverpool-drukkerek.

Kapcsolódó írásaink