Sport

Már nem veretlen a Puskás Akadémia

A legutóbb ezüstérmes Kecskeméti TE 4–1-re legyőzte a vendég felcsútiakat a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati nyitómérkőzésén

A lila-fehérek sikerükkel megelőzték a felcsútiakat, akik elvesztették idénybeli veretlenségüket.

Már nem veretlen a Puskás Akadémia
4–1-re győztek a hazaiak
Fotó: Facebook/Kecskeméti TE

Nem kezdtek túl nagy iramban a csapatok, ami a rekkenő hőségben várható volt. A felcsútiak ennek ellenére bő öt perc után betaláltak, de a játékvezető a videóbíró segítségével les miatt érvénytelenítette Colley gólját. Ilyen extrém melegben hiányzott a dinamizmus mindkét csapat játékából, így többnyire mezőnyharc zajlott a pályán, mígnem a lila-fehérek tizenegyesből vezetést szereztek, ráadásul a szabálytalankodó Slagveert sérülés miatt le kellett cserélni. A tízperces hosszabbításban Belényesi kapitális hibája után – utolsó emberként adta el a labdát – a vendégek egyenlíthettek volna, de Colley ziccerét Varga lábbal hárította. A kihagyott lehetőség megbosszulta magát, mert a hazaiak közvetlenül a szünet előtt újabb büntetővel megduplázták az előnyüket.

A térfélcserét követően Belényesi újabb hibáját – ezúttal 11-est hozott össze az ellenfélnek – már kihasználta a Puskás Akadémia. A játék képe viszont alapvetően nem változott, mezőnyjátékkal és küzdelemmel teltek a percek. Az üdítő kivételt Horváth Krisztofer második találata jelentette, amikor is nagyon szép és pontos lövéssel állította vissza a kétgólos különbséget. A Torino kölcsönjátékosa Tóth Barnának adott gólpasszával tíz perccel később végleg eldöntötte a mérkőzést, így a hátralévő bő húsz percben a csapatok már a találkozó végét várták, tekintve, hogy a lényegi kérdések eldőltek.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Kecskeméti TE–Puskás Akadémia FC 4–1 (2–0)

Kecskemét, Széktói Stadion, 2780 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Nagy K. (31., 11-esből), Horváth K. (45+9., 56., előbbit 11-esből), Tóth B. (67.), illetve Plsek (47., 11-esből)
sárga lap: Tóth B. (35.), Szuhodovszki (45.), Szabó A. (85.), Májer (92.), illetve Plsek (29.), Levi (62.)

Kecskeméti TE: Varga B. – Iyinbor (Szabó A., 40.), Belényesi, Szalai G. – Szendrei (Zsótér, a szünetben), Horváth K. (Nagy O., 82.), Vágó, Szuhodovszki, Leoni – Nagy K. (Májer, 69.), Tóth B. (Pálinkás, 82.)

Puskás Akadémia FC: Markek – Maceiras, Szolnoki, Golla, Stronati – Plsek, Batik (Favorov, 73.) – Corbu (Gruber, 68.), Levi (Ominger, 68.), Slagveer (Komáromi, 33.) – Colley

Kapcsolódó írásaink