Sport

A Ferencváros otthon kikapott a Puskás Akadémiától

A Puskás Akadémia 2–1-re győzött vasárnap a címvédő Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

A Ferencváros otthon kikapott a Puskás Akadémiától
Budapest, 2023. augusztus 13. A ferencvárosi Cristian Ramírez és Mats Knoester, valamint a felcsúti Lamin Colley (b-j) a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2023. augusztus 13-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A felcsúti együttes sikerével megőrizte veretlenségét, egyúttal átvette a vezetést a tabellán, míg a fővárosi gárda, amely a nyitókörös meccsét elhalasztotta, három ponttal várja a folytatást.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-2 (0-2)
--------------------------------------------
Groupama Aréna, 10 527 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Lisztes (95.), illetve Golla (12.), Plsek (29.)
sárga lap: Ben Romdhane (56.), Cisse (64.), illetve Golla (18.), Slagveer (34.), Szolnoki (54.), Colley (65.), Ormonde-Ottewill (75.), Markek (84.)

Ferencvárosi TC:
----------------
Dibusz - Wingo (Makreckis, 66.), Cisse, S. Mmaee, Knoester (Zachariassen, a szünetben), Ramirez – Baráth (Abu Fani, a szünetben), Katona (Varga B., a szünetben), Ben Romdhane – Lisztes, Owusu (Traore, a szünetben)

Puskás Akadémia FC:
-------------------
Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Corbu, Batik, Plsek (Gruber, 93.) – Levi (Maceiras, 63.), Colley (Favorov, 79.), Slagveer (Komáromi, 63.)

A Ferencváros összeállítása hat helyen változott a Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában csütörtökön, Máltán 6–1-es győzelmet aratott csapathoz képest. Az együttes „felforgatása” hamar éreztette negatív hatását, ugyanis a kiegyenlített első tíz perc után a felcsútiak szereztek vezetést egy szabadrúgást követően. Hátrányban a címvédő ugyan fölényben futballozott, azonban helyzeteket nem tudott kialakítani a szervezetten védekező Puskás Akadémia ellen, sőt a vendégek egy gyors ellentámadás végén megduplázták az előnyüket Plsek okos és pontos lövésével. A zöld-fehérek a szünetig nem tudták csökkenteni a különbséget.

Az FTC vezetőedzője, Máté Csaba négyet cserélt a szünetben, melynek nyomán csapata egyértelmű fölénybe került, de a rivális stabil védekezését így sem tudta feltörni, így elsősorban pontrúgásokból és távoli lövésekkel veszélyeztetett – sikertelenül. A felcsúti kapusnak egy szöglet után Varga Barnabás fejesénél kellett nagyobbat védenie, a többi kísérlet veszélytelen vagy pontatlan volt. A hajrában egyre nagyobb kockázatot vállalt a Ferencváros, ennek nyomán a vendégek kontrái veszélyesebbek voltak, többször eldönthették volna a találkozót, egy ízben Dibusznak is volt bravúros védése. Az utolsó pillanatban a Ferencváros szépített Lisztes pontos lövésével, de nem maradt idő az egyenlítésre, így a végig fegyelmezett Puskás Akadémia meglepetésre elvitte mindhárom pontot a sorozatban ötször bajnok riválisától.

Kapcsolódó írásaink