Sport

Hatalmas szakmai baki okozta a Ferencváros vereségét a Puskás Akadémia ellen

Amióta Máté Csaba átvette a Fradi irányítását, először vesztett tétmérkőzést a bajnokcsapat

Meglepő volt, hogy a Hamrun Spartans ellen aratott idegenbeli 6–1 után Máté Csaba kicserélte az önbizalomtól duzzadó együttesét, és tulajdonképpen a Fradi II-t küldte csatába az egyik legveszélyesebb hazai rivális ellen – írta a Mandiner.

Hatalmas szakmai baki okozta a Ferencváros vereségét a Puskás Akadémia ellen
Budapest, 2023. augusztus 13. A ferencvárosi Cristian Ramírez és Mats Knoester, valamint a felcsúti Lamin Colley (b-j) a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában, 2023. augusztus 13-án
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kimaradt a védelemből a nyár egyik legjobb Fradi-igazolása, a rengeteget futó Cebrails Makreckis, ráadásul teljesen felforgatott hátsó alakzattal állt fel a bajnok, bekerült a kezdőcsapatba a tavalyi szezonban Kecskeméten bizonyító, de még korántsem Fradi-szintű tehetség, Katona Bálint, a szintén még kiforratlan Baráth Péter, elöl pedig az ugyan lendületes, de gólt emberemlékezet óta nem szerző Owusu Kwabena.

A további hiányzók: az egyre inkább magára találó Sigér Dávid, a szezont ismét remek gólokkal kezdő Kristoffer Zachariassen, a gólpasszkirály, máris közönségkedvenccé váló Mohammed Abu Fani, valamint a máltaiaknak mesterhármast hintő gólkirály, az első bajnokin, a Fehérvár ellen is eredményes Varga Barnabás.

Máté Csaba többek között arra hivatkozott, hogy a csütörtöki kupameccs miatt egy nappal kevesebb pihenő állt a játékosok rendelkezésére, azt viszont nem gondoljuk, hogy a szívét-lelkét mindig a pályára kivivő Zachariassen, valamint az eddig kiválóan teljesítő két nyári szerzemény, Abu Fani és Varga Barnabás különösebben fáradt lett volna egy szezon eleji, remekül sikerült nemzetközi kupamérkőzés után – ráadásul mentálisan mindannyiuknak jót tett a fölényes diadal.

Egy biztos: még egy hasonló baki elkövetése végzetes lenne nem csak Máté Csaba, hanem a teljes szakmai stáb számára.

Kapcsolódó írásaink