Sport

Máté Csaba: Nem továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodunk

A Ferencváros vezetőedzője szerint muszáj rotálnia, mert anélkül biztosan lesznek sérülések

Máté Csaba vezetőedző a csütörtöki visszavágó előtt nem továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodik azok után, hogy a Ferencváros múlt héten a 6–1-es máltai sikerével gyakorlatilag eldöntötte a Hamrun Spartans elleni párharcot a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

Máté Csaba: Nem továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodunk
Máté Csaba
Fotó: Facebook/Ferencvárosi Torna Club

„Kényelmes pozícióból várhatjuk a meccset, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy leüljünk. Minden mérkőzésen győzelmi igénnyel kell pályára lépni. Éppen ezért azt hangsúlyoztuk a játékosoknak, hogy ne továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodjanak" – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón a szakember.

Máté Csaba az MTI érdeklődésére kifejtette, muszáj rotálnia, mert anélkül biztosan lesznek sérülések. Megjegyezte, a hétvégi meccsnek is megvan az áldozata, de azt nem közölte, melyik játékosa dőlt ki.

„Mindenkinek van egy álomcsapata, de nem lehet mindig azzal játszani, mert a játékosok azt nem bírják fizikálisan és mentálisan. Egyeseknek alig volt szünet, ráadásul az idény azonnal élethalálmeccsekkel kezdődik. Az olyan csapatoknak, mint a Ferencváros, a július és az augusztus meghatározza az egész évet" – fogalmazott a tréner, aki hozzátette, a keret adott ahhoz, hogy rotáljon.

Sigér Dávid arról beszélt, hogy egyrészt a futballban nincs lefutott mérkőzés, másrészt a saját presztízsük miatt is fontos, hogy mit raknak le a pályára a máltai rivális ellen.

„A legutóbbi hazai bajnokin kikaptunk, ezt az elégedetlenséget fel lehet használni motivációként. Engem személy szerint rettentően zavar ez a hazai vereség. Remélem, másokat is, mert ha a kudarc kellően zavarja a játékosokat, akkor abból előnyt lehet kovácsolni, mert extra motivációt ad" – utalt a védekező középpályás arra, hogy a zöld–fehérek vasárnap 2–1-re alulmaradtak a Puskás Akadémiával szemben.

A válogatott futballista kijelentette, hogy a csoportkörbe jutás a cél, de nem szabad túlzottan előre tekinteni, nehogy elbukjon a csapat a következő lépcsőfokon.

„A harmadik meccs szokott nehézséget okozni a sorozatterhelésben. De az sem mindegy a frissesség szempontjából, hogy három vagy négy nap van a két találkozó között, illetve otthon vagy idegenben lépünk pályára" – mondta 32 éves válogatott futballista, aki szerint viszont egyértelmű könnyebbséget jelent a magabiztos előny, mert ilyenkor az ellenfélnek kell extra erőt mozgósítania.

Saját formáját illetően úgy fogalmazott, mentálisan ott tart, ahol a két évvel ezelőtti sérülése előtt. Saját bevallása szerint ki van éhezve a játékra, ami megalapozza, hogy ugyanazt a teljesítményt nyújtsa, mint korábban.

Az M4 Sport élőben közvetíti a Groupama Arénában 19 órakor kezdődő csütörtöki meccset. A továbbjutó a negyedik fordulóban a litván Zalgiris Vilnius és a svéd Häcken Európa-liga-párharcának vesztesével küzdhet majd meg a csoportkörös szereplésért.

Kapcsolódó írásaink