Sport

Teljessé vált a DEAC kerete

A DEAC-hoz 12 játékos érkezett és jelentős a távozók száma is

Teljessé vált a jégkorong Erste Ligában érdekelt, és Vaszjunyin Artyom személyében új vezetőedzővel készülő DEAC csapata.

Teljessé vált a DEAC kerete
A keret jelentősen átalakult
Fotó: Facebook/DEAC Jégkorong

A felnőtt csapatnál újonc edző kiemelte, hogy voltak nehézségek a keret kialakítása során, de amit a szakmai stáb eltervezett, sikerült megvalósítani.

„Nem egyszerű, hiszen Berta Ákos másodedzővel most csöppentünk ebbe bele, és a csapat fele új játékosokból áll, de tudtuk, hogy mire vállalkozunk. A játékoskeresésnél próbáltunk nemcsak a jégkorongtudásra fókuszálni, hanem minden olyan tényezőre is, mint például az életstílus, családi állapot, vagy hogy az illető milyen személyiség az öltőzben” – jegyezte meg.

Hozzátette: voltak nehéz döntéseik, illetve ahogy más klubokkal előfordult, úgy velük is, hogy lecsúsztak egy-egy játékosról.

„Olyan nehézségekkel is meg kell ilyenkor küzdeni, hogy nem kapunk időben választ a kiszemelttől, mi viszont nem tudunk várni. Összességében amit terveztünk, azt megvalósítottuk. Tudtunk pozíciókra igazolni, plusz sikerült néhány nagyon tehetséges fiatalt Debrecenbe csábítani. A keret jelentősen átalakult, de szerintem ezzel nem lesz gond, a programot is úgy állítottuk össze, hogy két hónap teljen el az első bajnoki mérkőzésig. Ez az idő elég lesz arra, hogy a sok új játékos összeszokjon” – fogalmazott a szakvezető.

A DEAC-hoz 12 játékos érkezett és jelentős a távozók száma is. Vaszjunyin elárulta, hogy az összeszokatlanság kezdetben okozhat nehézséget, de a bajnoki rajtig ennek rendeződnie kell.

A gárda július 31-én szárazedzésekkel kezdi a felkészülést, majd augusztus 15-től már jégen zajlik a munka. A szeptember végi Erste Liga-rajtig hét edzőmérkőzést játszanak a debreceniek, köztük a szlovák Extraligában szereplő HK Spisska Nova (Igló) ellen, de a cseh Sparta Praha és a HC Dynamo Pardubice második csapata ellen is felmérheti erejét a DEAC.

„Próbáltunk olyan ellenfelet is találni, amely ellen bravúr lenne a győzelem, bár egy ilyen mérkőzésen természetesen nem ez az elsődleges. A legfontosabb az, hogy meccsről meccsre kialakuljon az a játék, amit a bajnokikon is szeretnénk viszontlátni” - zárta szavait az új vezetőedző.

A DEAC kerete a 2023/24-es szezonban:
Hetényi Zoltán, Szeles Martin, Gönczi Lajos - Mark Szmirnov, Kozma Ferenc, Bukor Rajmund, Molnár Dávid, Mazzag Dániel, Mihalik András, Jakabfy Sámuel, Sándor Bence, Hári Norbert, Raymond Brice, Dominik Novotny, Niks Krollis, Vlagyiszlav Barkovszkij, Nyikita Usnyov, Nicholas Rivera, Dobmayer Dominik, Anton Vasziljev, Kamil Mingazov, Mihail Bucskin, Rétfalvi Kristóf

Az első kerettel kezdi a felkészülést több saját nevelésű játékos is: Mihalik Gergő, Révész Levente, Ördög Roland, Domán Péter, Borbát Márk, Csanády Marcell. Közülük többen már bemutatkoztak a felnőttcsapatban.

Kapcsolódó írásaink