Sport

NBA: a Miami Heat lesz a Denver Nuggets ellenfele a nagydöntőben

Nem jött össze a nagy fordítás, a Boston Celtics kiesett

Magyar idő szerint péntek hajnalban már a nagydöntő első meccsét rendezik a Denver Nuggets és a Miami Heat között.

NBA: a Miami Heat lesz a Denver Nuggets ellenfele a nagydöntőben
Jokics (Denver Nuggets) az NBA-alapszakaszának legjobbja már alig várja a Jimmy Butlerékkal (Miami Heat) való találkozást
Fotó: Facebook/Denver Nuggets

A Boston Celticsnek nem sikerült tehát végrehajtania a történelmi fordítást: a vendég Miami Heat viszonylag könnyedén, 103–84-re megnyerte a két régi rivális keleti főcsoportdöntőjének magyar idő szerint kedd hajnali hetedik mérkőzését, 4–3-mal lezárta a párharcot, és bejutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) idei nagydöntőjébe.

Az nso.hu írta meg, hogy az első öt pontot a 0–3-as összesített állásról talpra álló, az NBA történetének legnagyobb fordítására készülő bostoniak szerezték, 11–8-ra még ők vezettek, de onnantól egyszer sem. A második negyedben állandósult a Heat tízpontosnál nagyobb előnye, egyedül a harmadik játékrész második felében jött be tíz alá a Celtics, de 66–74-es állásnál következett egy 12–2-es miami roham, és onnan nem volt visszaút.

A Heat sorozatban a 41. olyan playoffmeccsét nyerte meg, amelyiknek nagyszünetében legalább tíz ponttal vezetett.

A Boston a hetedik meccs kiharcolásával közel járt ahhoz, hogy az első csapat legyen, amelyik 0–3-as összesített állásról megnyer egy playoffpárharcot, de ez végül nem jött össze, így immár 0–151 a vonatkozó ligamutató.

A keleti finálé MVP-jének megválasztott Jimmy Butler 28 pontot szerzett a vendégcsapatban, Caleb Martin 26 ponttal és 10 lepattanóval járult hozzá a sikerhez, odaát Jayson Tatum – aki a meccs legelején kisebb bokasérülést szedett össze – 14 pontig és 11 lepattanóig jutott, Jaylen Brown 19, Derrick White 18 ponttal zárt.

Legutóbb (1999) a New York Knicks jutott be nyolcadik kiemeltként a nagydöntőbe. A Miami 2006-ban járt először a fináléban, a mostani lesz a hetedik próbatétele, eddigi mérlege: három győzelem, három vereség.

NBA, RÁJÁTSZÁS FŐCSOPORTDÖNTŐ, 7. MÉRKŐZÉS
KELETI KONFERENCIA
Boston Celtics–Miami Heat 84–103 (15–22, 26–30, 25–24, 18–27)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3 a Miami javára

A KONFERENCIADÖNTŐK KELET
Boston Celtics–Miami Heat (3–4) – a Miami továbbjutott
NYUGAT
Denver Nuggets–Los Angeles Lakers (4–0) – a Denver továbbjutott
A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartottak.

Kapcsolódó írásaink

NBA: közel a fináléhoz a Miami Heat

ĀA Miami Heat hazai környezetben 128–102-re nyert a Boston Celtics ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoportdöntőjének harmadik mérkőzésén