Sport

Futsal: büntetőkkel nyerte meg a döntő második meccsét a Haladás

A szombathelyi zöld–fehérek csütörtökön lezárhatják a döntős párharcot és megvédhetik címüket

A kezdés pillanataitól kezdve nagy hőfokon égtek a játékosok, mindkét oldalon próbálták a főszereplők azonnal akaratukat ellenfelükre erőltetni – írta meg a hungarysport.hu.

Futsal: büntetőkkel nyerte meg a döntő második meccsét a Haladás
Berettyóújfaluban is győzni tudott a címvédő Haladás VSE
Fotó: hungarysport.hu

Ezúttal kiegyenlített első félidőt hozott a találkozó. Kevés helyzetet jegyeztek a támadók, ugyanakkor a kapusok többször is hatalmas bravúrt mutattak be. Főként Alasztics volt elemében, de csereként Gyimesi is bemutatta, hogy számíthat rá a vezetőedző. Az izgalmas és valtozatos első húsz perc során nem született gól, de a folytatásban kiszakadt a gólzsák.

Hiába kapcsoltak magasabb sebességi fokozattal játékosok, alakítottak ki több helyzetet és lőttek gólokat a támadók, mégsem zárták le a derbit a rendes játékidőben. Ezúttal is a Mezei Vill FC állt nyerésre, de a címvédő huszáros hajrával és egy késői találattal hosszabbításra mentette az összecsapást. A ráadást már vészkapussal kezdte a Haladás.

A nagy tét miatt mindkét gárda csak a biztosra mert játszani, ez sokkal kevesebb helyzetet hozott, újabb gólt pedig egyáltalán nem. Így a kétszer ötperces hosszabbítás után ezúttal már 6hatméteresekre is sor került. Szombathelyi oldalról Luigi Longo és Szalmás célzott pontatlanul, ugyanakkor a mindent eldöntő büntetőt Kovács Máté értékesítette, és összesítésben 2-0-ra vezet a címvédő.

MVFC Berettyóújfalu–Haladás VSE 2–2 (0–0, 2–2) szétlövéssel: 9–8

Haladás: Alasztics M. – Szalmás Z., Hajmási M., Vas Á., Rutai B.
Csere: Gyimesi M. – Kovács M. Luiggi Longo, Knizs O., Dróth Z., Henrique Diniz, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom