Sport

Futsal: hét gólt lőtt a címvédő Haladás

A bajnokesélyes zöld–fehérek 7–1-re megverték a DEAC-ot a sportág NB I-es felsőházi rájátszásában

Az NB I-es rájátszás nyolcadik fordulójában kedvező helyzetben volt a szombathelyi alakulat, amely az előző körben bebiztosította döntőbeli részvételét. Ennek megfelelően nagyobb szerepet kapnak a hátralévő játéknapokon a bizonyítani vágyó fiatalok – írta meg a hungarysport.hu.

Futsal: hét gólt lőtt a címvédő Haladás
A hazai futsal bajnokság listavezetője és címvédője a Haladás VSE
Fotó: hungarysport.hu

A DEAC elleni összecsapás egyben jó felvezetése is a hétvégének, amikor a szombathelyiek részt vesznek a Magyar Kupa négyes döntőjében. Ezúttal felforgatott kezdőcsapattal lépett pályára a Hali, amely azonnal magához ragadta a kezdeményezést. Alig fél percre volt szüksége a szombathelyieknek, hogy megszerezzék a vezetést. Ekkor Luigi Longo élesen a kapu elé belőtt labdája pattant be a Vatamaniuc-Bartha testéről. Ez pedig alaposan meghozta a hazai a kedvét.

A játékrész derekáig tetszetős akciókat vezettek és rendkívül jó hatékonysággal használták ki helyzeteiket a címvédő támadói. Hiába kért időt a vendégek mestere, sokkal nagyobb sebességi fokozaton pörgött a Haladás. Az első félidő hátralevő részében már nem kockáztatott feleslegesen a magabiztos előnyben lévő vasi együttes. Így is maximálisan kiszolgálta közönségét a zöld–fehér csapat.

A szünet után is a hazaiak akarata érvényesült, átadták a területet a vendégek számára, de életveszélyes kontrákkal jelezték, hogy csak a győzelem az elfogadható eredmény számukra. Luigi Longo szenzációs félpályás gólja végleg megadta a kegyelemdöfést a debreceniek számára, akiknek csak az eredmény kozmetikázása lehetett a cél ezen az estén. A címvédő Haladás magabiztos győzelemmel hangolt a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőre.

Haladás VSE–DEAC 7–1 (5–0)

Haladás: Gyimesi M. - Kovács M., Luiggi Longo, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D.
Csere: Alasztics M. - Szalmás Z., Knizs O., Nagy K., Hajmási M., Sipos G., Kiss P., Fehér D., Vas Á.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Vatamaniuc-Bartha (1', 3'), Luiggi Longo (2', 33'), Sipos (4', 6'), Knizs (39') illetve Magyar (38')


FUTSAL FELSŐHÁZ
Veszprém–Aramis SE 4–8 (Gerencsér 18., De Oliveira 26., 31., Molnár R. 35., ill. Bognár 3., 5., 34., 40., Lévai 4., 24., Horváth 16., Kövesdi 40.)
Haladás VSE–DEAC 7–1 (Vatamaniuc-Bartha 1., 3., Longo 2., 33., Sipos 4., 6., Knizs 39., ill. Magyar 38.)
Kecskemét–MVFC Berettyóújfalu 0–1 (Henrique 11.)
ALSÓHÁZ
Nyírbátor–ELTE-BEAC 7–1 (Orosz 14., Bartha 26., 33., Siska 27., Csoma 30., Sántha 32., Szentes 36., ill. Dunai 26.)

Kapcsolódó írásaink

Futsal: nem jutottak elitkörbe a magyarok

ĀTurzó József együttese múlt szerdán, a párharc első mérkőzésén 2–1-re kikapott Roosdaalban, akkor a magyar gólt Dróth Zoltán szerezte, ma este 4–3-as magyar siker született, de a szétlövés nem nekünk kedvezett