Sport

A dán bajnok legyőzte a Veszprémet

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában a Telekom Veszprém házigazdaként 37–36-ra kikapott a dán GOG csapatától

A hazaiak keretéből Omar Jahja hiányzott, a szerdán igazolt francia olimpiai és világbajnok Nedim Remili pedig még nem léphet pályára új csapatában. A meccs egyik pikantériája az volt, hogy egymás ellen játszott a január végén ismét világbajnoki címet nyert dán válogatott két klasszisa, Simon Pytlick és Rasmus Lauge Schmidt. Előbbit az egész torna legértékesebb játékosának választották, utóbbi – a Veszprém csapatkapitánya – pedig tíz gólt lőtt a franciák elleni döntőben.

A dán bajnok legyőzte a Veszprémet
Kellemetlen vereséget szenvedtek a veszprémiek
Fotó: Szabó Miklós

A vendégek öt perc alatt elléptek 4–0-ra, ezért Momir Ilic veszprémi vezetőedző időt kért. Ennek hatására a házigazdák a 13. percben egyenlítettek, majd a mérkőzés harmadánál átvették a vezetést. A GOG továbbra is gyorsan, tetszetősen és kevés hibával kézilabdázott, de immár a bakonyiak is így teljesítettek. Védekezésben egyik csapat sem remekelt, a támadójáték viszont mindkét oldalon látványos és hatékony volt. A Veszprém időközben sérülés miatt elveszítette Laugét.

A szünetben a Magyar Kupa címvédője vezetett két találattal, ami ahhoz képest meglepő volt, hogy a dánok hat, a hazaiak viszont tíz lövést rontottak az első félidőben.
A második felvonást is sokkal jobban kezdte a GOG, előbb visszavette a vezetést, majd 28–24-re elhúzott. Momir Ilic előbb létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott, majd időt kért, és bár csapata igyekezett megtörni az ellenfél lendületét, de ekkor sokat hibázott. Ahogyan az első, úgy a második félidőben is sikerült mínusz négyről egyenlíteniük a bakonyiaknak, de a hibákat kihasználva a dán bajnok megint hárommal vezetett, és ekkor már csak négy és fél perc volt hátra.

A hazaiak két percen belül megint egyenlítettek, azonban az utolsó két percben csak a GOG talált be, így visszavágott a magyar együttesnek az októberi, dániai vereségért.
Petar Nenadic nyolc, Jehia el-Dera öt gólt lőtt, Vladimir Cupara tíz labdát védett a veszprémieknél. A túloldalon Emil Madsen és Jerry Tollbring nyolc-nyolc, Lukas Jörgensen hét találattal, Tobias Thulin 16 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat negyedik egymás elleni tétmérkőzésén három veszprémi siker után először nyert a GOG.

A Veszprém csoportjában a Paris Saint-Germain 33–30-ra győzött a PPD Zagreb otthonában. A horvátoknál Leimeter Csaba egy, a franciáknál Máthé Dominik négy gólt dobott.

A négy győzelemmel és hat vereséggel csoportja ötödik helyén álló Szeged csütörtökön a dán Aalborg HB vendége lesz, a hét sikerrel, két döntetlennel és két vereséggel rendelkező - csoportjában második helyezett - Veszprém pedig jövő csütörtökön a német SC Magdeburg vendége lesz a BL csoportkörében. Az egyenes kieséses szakaszba az első hat helyezett jut.

KÉZILABDA FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR – 11. FORDULÓ, A-CSOPORT
Telekom Veszprém–GOG (dán) 36–37 (21–19)

Kapcsolódó írásaink