Sport

Férfi kézilabda El: Bravúros győzelmet aratott a Ferencváros

A Ferencváros házigazdaként 28–25-re legyőzte a francia Pays d'Aix csapatát a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hetedik fordulójában kedden.

Férfi kézilabda El: Bravúros győzelmet aratott a Ferencváros
Borbély Ádám 16 lövést hárított
Fotó: fradi.hu

A házigazdák keretéből a két legtapasztaltabb játékos, Balogh Zsolt és Lékai Máté hiányzott.

Borbély Ádám védéseire alapozva jól kezdett az FTC (7–4), és bár alapvetően egyik csapat sem erőltette a gyors támadásokat, a vendégek minden hazai hibát pillanatok alatt kihasználtak. Egy 4–0-s sorozat után a 24. percben már 13–8-ra vezetett a Ferencváros, amely a folytatásban is pontosabban játszott, és a szünetben háromgólos előnyben volt.

A második felvonást a PAUC kezdte jobban, a magyar csapat ekkor többet hibázott, és a meccs során először a 43. percben hátrányba került (17–18). Erre Pásztor István vezetőedző úgy reagált, hogy a kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állította át együttesét, ami eredményre vezetett, hiszen egy 6–1-es sorozat után 24–20-as előnyben voltak a fővárosiak, és ekkor már tíz perc sem volt hátra.

A vendégek gyorsan visszazárkóztak mínusz kettőre, de a taktikusan, összeszedetten és motiváltan kézilabdázó Ferencváros – Nagy Bence góljával és Borbély újabb bravúrjával – biztosította a győzelmet, amivel életben tartotta továbbjutási reményeit.

Nagy Bence hét, Imre Bence négy gólt lőtt, Borbély Ádám 16 lövést – köztük két büntetőt – védett, így negyvenszázalékos hatékonysággal zárt. A túloldalon Adrien Vergely ötször talált be, Wesley Pardin nyolc lövést hárított.

A két győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel csoportja ötödik helyén álló FTC egy hét múlva a svéd Ystads IF HF vendége lesz a második számú európai kupasorozatban. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, B csoport:
Ferencvárosi TC-Pays d'Aix Université Club (francia) 28–25 (15–12)

lövések/gólok: 49/28, illetve 45/25
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/1
kiállítások: 10, illetve 2 perc   

Korábban:
A csoport: Fejér B.Á.L-Veszprém–Frisch Auf Göppingen (német) 23–40 (11–20)

A Balatonfüred három góllal kikapott Spanyolországban

A Balatonfüred 3330-ra kikapott a spanyol Granollers otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hetedik fordulójában kedden.

A vendégek keretéből Bősz Levente, Bóka Bendegúz és Határ Péter hiányzott.

A meccs első negyedében jól tartotta magát a BKSE, ezért meglepő volt, hogy György László vezetőedző a 15. percben egy időkérés során némileg ingerülten kérte számon csapata nem megfelelő védekezését. Bár a hazaiak három találattal elléptek, a fürediek támadásban és védekezésben is tartották velük a lépést, és visszazárkóztak, de a hajrában néhány hibát kihasználva megint háromgólos előnybe került a hatékonyabban lövő Granollers.

A második félidőben már kiütközött a valós különbség a csapatok között, a spanyolok könnyedén lőtték góljaikat, és előbb egy 3–0-s, majd egy 4–0-s sorozattal a 42. percre eldöntötték a meccset. Az utolsó hat percben a magyar együttes egy 6–1-es sorozattal közelebb férkőzött a Granollershez, amelytől végül csupán három góllal kapott ki.

A vendégeknél Milan Gostovic nyolc, Stevan Sretenovic öt gólt lőtt, Andó Arián 11 védéssel zárt. A hazaiaknál Antonio García Robledo kilenc, Bruno Reguart Massana hat alkalommal talált be.

Az egy győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel csoportja ötödik helyén álló Balatonfüred egy hét múlva a horvát RK Nexe csapatát fogadja a második számú európai kupasorozatban. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, C csoport:
Fraikin BM Granollers (spanyol)–Balatonfüredi KSE 33–30 (17–14)

lövések/gólok: 49/33, illetve 51/30
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 6/5
kiállítások: 6, illetve 8 perc

Kapcsolódó írásaink