Sport

Tízzel verte a Veszprém a Plock csapatát

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában magabiztosan győzött a magyar csapat

Kiválóan kezdett a Magyar Kupa címvédője, ezért Javier Sabaté, a Veszprém korábbi, a Plock jelenlegi vezetőedzője már a kilencedik percben, 7–3-nál időt kért.

Tízzel verte a Veszprém a Plock csapatát
Omar Jahja (j2) és Dragan Pechmalbec (b2), a Veszprém, valamint Mirsad Terzic (b) és Leon Susnja (j), a lengyel csapat játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém–Orlen Wisla Plock mérkőzésen a Veszprém Arénában december 8-án
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A lengyeleknél a támadójáték és a védekezés sem működött megfelelően, így tulajdonképpen már a meccs első negyedórájának végére eldőlt a két pont sorsa, 11–4. A 18. percben jött az újabb időkérés a vendégek részéről, ennek, és a cseréknek annyi hatásuk volt, hogy egy 3–0-s sorozattal némileg felzárkózott a Plock. A bakonyiak erre szintén egy hármas gólsorozattal reagáltak, és a szünetben a vártnál is magabiztosabban, 17–9-re vezettek.

A második félidő elején már tíz találat volt a két együttes között, majd a vendégek négy gólt szereztek egymás után, ekkor Momir Ilic veszprémi vezetőedző időt kért. A negyvenedik percben Omar Jahja súlyosnak tűnő térdsérülés miatt kivált a játékból, ezért a hazaiak jobbátlövő nélkül maradtak. Tízről hat gólra csökkentette hátrányát a lengyel csapat, ennél közelebb azonban nem kerülhetett ellenfeléhez, mivel a házigazdák ismét lendületbe jöttek. Izgalmak híján a hazai szurkolók a Plock bosnyák játékosát, Mirsad Terzicet éltették, aki korábban 11 szezont töltött Veszprémben.

A legvégén ismét tízgólos különbség alakult ki a csapatok között, ami annak is köszönhető, hogy a bakonyiak mindössze 11 lövést hibáztak az egész meccsen.

Petar Nenadic kilenc, Andreas Nilsson öt góllal járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Szergej Koszorotov hétszer talált be.
A két csapat tizedik egymás elleni BL-meccsén a Veszprém egy vereség és két döntetlen mellett hetedszer győzött.

A hét győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Veszprém jövő csütörtökön a román Dinamo Bucuresti vendége lesz, a három sikerrel és hat vereséggel rendelkező Szeged pedig jövő szerdán a norvég Elverum otthonában lép pályára a BL csoportkörében.

Kapcsolódó írásaink