Sport

Futsal: Debrecenben is gond nélkül nyert a címvédő

A Haladás VSE győzelmével tovább erősítette listavezető pozícióját

A férfi futsal NB I. alapszakaszának 21. fordulójában a DEAC otthonába látogatott a vasi gárda, amely karnyújtásnyira volt attól, hogy a rájátszást listavezetőként kezdje. Az összecsapást megelőzően a Haladás egy ponttal előzte meg a tabellán a második helyezett Veszprém csapatát – írta meg a hungarysport.hu.

Futsal: Debrecenben is gond nélkül nyert a címvédő
A szombathelyi Dróth Zoltán (zöldben) két gólt szerzett a DEAC otthonában
Fotó: Kiss Annamarie / haon.hu

A tétnek megfelelően a legerősebb összeállításban érkezett a hajdúsági vármegyeszékhelyre a szombathelyi együttes. Hiába volt az elszántság, meglepetésre a DEAC szerezte meg a vezetést. Egy gyors kontra végén Rácz emelte át a kapujából kirohanó Alasztics felett a labdát, 1–0. Sokáig nem örülhettek a hazaiak, gyorsan egyenlített a Hali: Dróth irgalmatlan lökete csorgott be a kapuba, 1–1.

A folytatásban is nagy fordulatszámon pörögtek a csapatok, mindkét kapu előtt kialakultak kisebb-nagyobb helyzetek. Ezek kihasználásában viszont a vendégek jártak az élen. Alig két perc leforgása alatt háromszor is mattolni tudta a DEAC kapusát a Hali támadósora. Jött is a debreceni időkérés, amelynek köszönhetően a védekezés már stabilabbá vált, de újabb gólokat a vendégek szereztek.

Vas Ádám folytatta jó és eredményes sorozatát, majd a szünet előtt Dróth használta ki Krajcsi megingását és növelte a különbséget, 1–5.

A második félidőben kiegyenlített játékot láthatott a debreceni közönség. Kezdésként Rácz révén faragott a különbségen a DEAC, 2–5. Ezt követően viszont jobban zárt a vasi retesz. Ráadásul a támadásra is maradt energiája a vendégeknek, újabb gólig viszont várni kellett a találkozó hajrájáig.

Több kimaradt lehetőség után egy tetszetős akció végén Rutai is megszerezte önmaga második, csapata hetedik gólját, ezzel kialakítva a 6–2-es vasi sikert, amely sokat érhet az alapszakasz végén. Ezúttal végig jobban koncentrált a Haladás és minden tekintetben felülmúlta ellenfelét ezen az estén. Az utolsó alapszakasz mérkőzés előtt továbbra is listavezető a címvédő.

DEAC–Haladás VSE 2–6 (1–5)

Haladás: Alasztics M. - Szalmás Z., Dróth Z., Arnon, Vas Á.
Csere: Gyimesi M. - Kovács M., Knizs O., Nagy K., Hajmási M., Henrique Diniz, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Rutai
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodrigez

Gólszerző: Rácz (2', 27') illetve Dróth Z. (3', 17'), Rutai (4', 37'), Henrique Diniz (5'), Vas Á. (16'),

Kapcsolódó írásaink