Sport

Lezajlott a női futsal Európa-bajnokság sorsolása

Az ukránokkal találkozik az elődöntőben a magyar csapat

Az ukránokkal játszik elődöntőt a magyar válogatott a női futsal Európa-bajnokság debreceni négyes döntőjében.

Lezajlott a női futsal Európa-bajnokság sorsolása
Laurent Morel, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) futsal szakágának vezetője Magyarország szelvényét mutatja a márciusi női futsal Európa-bajnokság négyes döntőjének sorsolásán a debreceni Nagyerdei Stadionban
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Főnix Arénában márciusban sorra kerülő esemény keddi sorsolása alapján a magyar és az ukrán nemzeti csapat párharca mellett a másik elődöntőben, a címvédő spanyol a portugál együttessel csap össze.

A két elődöntőt március 17-én pénteken, míg a bronzmérkőzést és a finálét két nappal később, vasárnap rendezik.

Laurent Morel, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) futsal szakágvezetője üdvözölte, hogy a sportág visszatér Debrecenbe, amely 13 éve már egy sikeres férfi futsal Eb színhelye volt. Kiemelte: a női futsal „új, fejlődő gyermekük”, az UEFA harmadik alkalommal írta ki az Európa-bajnokságot, de már bejelentették, hogy jövőre világbajnokságot is rendeznek a női futsalosoknak.

„Lenyűgöző sport a női futsal” – mondta Morel, és mindenkit arra biztatott, hogy vegyen jegyet a debreceni Főnix Arénában sorra kerülő mérkőzésekre.

Huszár István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nemzetközi ügyekért felelős tanácsadója felidézte, hogy a kizárólag amatőr játékosokból álló magyar válogatott megnyerte a csoportküzdelmeit, így jutott a fináléba.

A sorsolást megelőzően a címvédő spanyol együttes szakvezetője átadta az Európa-bajnoki trófeát a házigazda város alpolgármesterének, Széles Diánának.

Kapcsolódó írásaink