Sport

10 gólt lőtt a futsal magyar bajnoka

Az NB I 20. fordulójában az éllovas és címvédő szombathelyiek 10–1-re lemosták a pályáról a sereghajtó ELTE BEAC csapatát

Nem okozott gondot a címvédőnek hazai pályán is legyőzni az újonc ELTE-BEAC csapatát – írta meg a hungarysport.hu.

10 gólt lőtt a futsal magyar bajnoka
A hazai futsal bajnokság listavezetője és címvédője a Haladás VSE
Fotó: hungarysport.hu

Hamarosan itt az élvonalbeli futsal-bajnokság alapszakaszának vége, hiszen már a 20. fordulót rendezték a legutóbbi játéknapon a 12 csapatot felvonultató NB I-ben.

A címvédő és kupagyőztes Haladás ezúttal saját pályáján fogadta az újonc ELTE-BEAC együttesét. Az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult a találkozó és jelezte a riválisoknak, hogy ereje teljében van a vasi gárda.

A keretben akadt egy újonc is, hiszen a 17 éves Győrfy a kispadon kapott helyet a hazai alakulatban. Ugyanakkor a rutinos futsalosok is ott voltak a pályán és azonnal jelezte ellenfelének a szombathelyi csapat, hogy nem veszi félvállról az összecsapást. Már a harmadik percben megkezdte a gólok gyártását a címvédő. Luiggi Longo pedig azonnal megduplázta önmaga és csapata találatainak számát, 2–0.

Mezőnyben teljesen uralta a játékot a vasi együttes és próbáltak gyors akciókat vezetni Dróth Zoltánék. Többször is bravúrt kellett bemutatnia a vendégek kapusának, de a 9. percében büntetőből növelte előnyét Vas révén a Haladás, 3-0. A játékrész zárásaként pedig Fehér átadását értékesítette Szalmás, aki a kapust is elfektette egy pimasz csellel, mielőtt a hálóba lőtt volna, 4–0.

A második félidőben egy teljesen hitehagyott ELTE-BEAC futott ki a pályára. Bár próbálták megnehezíteni a szombathelyiek dolgát, de ez csak a védekezés terén mutatkozott meg. Hogy nem felejtették otthon a gólszerző cipőt a Haladás játékosok azt Vas mutatta meg, egy látványos kapáslövésével. Majd Nagy Kevin is bevette a fővárosi kaput, végérvényesen eldöntve a találkozót.

A végén tovább nyílt az olló a csapatok között, a bajnoki meccs igazi közönségszórakoztató összecsapássá vált a végére. A Haladás játékosok minden csapatrészben felülmúlták ellenfelüket és sikerükkel ismét a tabella élére ugrottak. A következő forduló ugyanakkor izgalmasnak ígérkezik, hiszen a felsőházba igyekvő DEAC otthonában játszanak Gyimesi Mátéék.

Haladás VSE–ELTE-BEAC 10–1 (4–0)

Haladás: Gyimesi M. – Kovács M., Luiggi Longo, Hajmási M., Rutai B.
Csere: Győrfy B. – Szalmás Z., Knizs O., Nagy K., Dróth Z., Vatamaniuc-Bartha D., Arnon, Fehér D., Vas Á.
Vezetőedző. Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Luiggi Longo (3', 8', 28'), Vas (9', 24'), Szalmás (20', 38'), Nagy K. (25'), Dróth (32'), Fehér (38') illetve Szekér (37')

A tabella élmezőnye: 1. Haladás VSE 48, 2. Veszprém 47, 3. Kecskemét 45, 4. Berettyóújfalu 43, 5. DEAC 39...14. ELTE-BEAC 4 pont.

Kapcsolódó írásaink