Sport

Elköszönt a Szeged mestere

Simándi Árpád a férfi kosárlabdacsapat vezetőedzői posztjáról mondott le

Nikola Lazic veszi át a feladatokat. 

Elköszönt a Szeged mestere
Távozott Simándi Árpád, a Szedeák mestere
Fotó: bb1/Zsu

„A klub jövője számomra sokkal fontosabb az egyéni érdekeknél. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi helyzetben a csapatnak új hangra, új impulzusra van szüksége, hogy elérjük a célunkat és kiharcoljuk a bennmaradást” – idézte a klub honlapja a 40 éves trénert, aki az előző szezonban Magyar Kupa-ezüstéremig és bajnoki negyeddöntőig vezette együttesét. Simándi hétfőn délelőtt mondott le, azt követően, hogy csapata kikapott a Budapesti Honvéd SE vendégeként, így csupán utolsó előtti helyen áll a tabellán.

Kardos Péter, a Szedeák elnöke úgy fogalmazott: nehéz szívvel fogadták el a szakember döntését.

„Maximális köszönettel tartozunk azért a munkáért, amit Simándi Árpád az elmúlt 15 hónapban vezetőedzőként elvégzett, és mivel teljesen egyértelművé tette, hogy ezt a megoldást látja a legcélszerűbbnek, szomorúan ugyan, de elfogadtuk a döntését. A munkájára természetesen a jövőben is számítunk a klubnál” – hangsúlyozta az elnök.

A Szedeák irányítását a szezon hátralévő részében az a Nikola Lazic veszi át, aki augusztus óta a szegediek utánpótlásának szakmai felügyelőjeként dolgozott. A 61 éves szerb tréner 2014 januárja és 2017 nyara között már volt a szegediek vezetőedzője, 2015-ben – a klub története során először – bajnoki rájátszásba jutott a csapattal, 2017-ben pedig Magyar Kupa-bronzérmet nyert a Szedeákkal.

Kapcsolódó írásaink